Nieuws - 2 april 2017   12:55 DJI wilt drones uit gaan rusten met ‘kentekenplaten’

Door:

Nu kleine drones zo populair zijn geworden kan het niet anders dan dat er steeds meer restricties komen om gedoe te voorkomen. Om de situatie beter in kaart te brengen heet DJI een plan klaar liggen, ze willen digitale ‘kentekenplaten’ invoeren voor drones! 

Vliegtuigen, helikopters en grotere drones hebben natuurlijk al jaren een nummer om ze te identificeren en om erachter te komen wie of welk bedrijf er achter zit. Niks vreemds aan! Maar ja, bij kleine drones is het een ander verhaal. Die hebben niks om ze te identificeren en als het dan weer een keer mis gaat kan niemand zo maar achterhalen wie er fout is geweest.

Nu er steeds meer limieten komen op waar je wel en niet mag vliegen wordt het dus steeds belangrijker om erachter te komen wie er gevlogen heeft met een drone en dat wil DJI dus op gaan pakken met een compleet nieuw systeem. Deze digitale ‘kentekenplaat’ moet alle informatie bij zich dragen om de eigenaar te achterhalen, net als vluchtgegevens en informatie over het exacte model.

Als het aan DJI ligt dan gaan alle kleine drones straks uitgevoerd worden met vrij simpele radioapparatuur om deze informatie uit te zenden. Iedere drone krijgt een persoonlijke code die gekoppeld is aan een eigenaar om dus van afstand te kunnen achterhalen wie er verantwoordelijk is voor het breken van regels. Dit betekent natuurlijk ook dat er aardig wat werk ontstaat voor de overheid aangezien alle drones dan geregistreerd moeten worden voordat ze de lucht in mogen gaan en dan hebben we het nog niet eens over al het gedoe met tweedehands producten! In zo’n geval moet een drone namelijk weer overgeschreven worden en dat zorgt voor heel wat administratie. Zie dan alles en iedereen maar op één lijn te krijgen!

Het idee van DJI is vooral gericht op het verbeteren van de veiligheid en het naleven van de regels, maar of dit daadwerkelijk gaat gebeuren is nog maar de vraag. Juist omdat het zo’n gigantische hoeveelheid administratie op gaat leveren zal echt niet iedereen hierom staan te springen. Als het überhaupt gaat gebeuren dan zal het waarschijnlijk nog jaren duren!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws