Nieuws - 4 april 2019   15:21 Dodelijk ongeval met gondel in Goldeck

Door:

Twee dagen na de sluiting van het winterseizoen in Goldeck is het aardig mis gegaan met een gondel. Door een vreemd ongeval is één persoon overleden! 

Direct na het sluiten van het gebied begonnen de medewerkers met het onderhoud aan de lift om alles klaar te hebben voor het zomerseizoen aangezien die apparaten ieder jaar aardig wat werk nodig hebben om soepel te blijven draaien. Tijd willen ze niet verliezen en dus is de dag na de sluiting gestart met onderhoud.

Toch ging het tijdens dat onderhoud door onduidelijke redenen volledig mis. Toen ze aan het werk waren bij het middenstation van de grote gondel brak de hoofdkabel ineens. Door dat deze kabel brak is in ieder geval één van de werknemers direct overleden. Hoe dit precies is gebeurd heeft de politie niet bekend gemaakt.

Naast het overleden slachtoffer zijn er ook nog eens vijf anderen zwaar gewond geraakt en zij zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Onderzoek

De politie is bezig met een onderzoek naar de oorzaak van dit falen en kijkt ook of er mogelijk sprake is van gevaarlijke omstandigheden of nalatigheid van het liftbedrijf. De CEO van de liften in Goldeck, Günter Werginz, stelt in ieder geval dat de kabel nog nieuw was en hij staat dan ook voor een groot raadsel.

Het huidige liftbedrijf heeft in ieder geval de rechten om deze gondel te laten draaien tot en met 2020 en na dit ongeluk werd al direct geroepen dat de lift mogelijk nu al gesloten gaat worden, maar Werginz heeft dit direct tegengesproken. De schade zal snel gerepareerd worden en de lift zal deze zomer gewoon weer draaien. De Goldeckbahn draait alleen in de zomermanden en wat er na deze zomer gaat gebeuren met deze lift is nog onduidelijk, mogelijk gaat er een nieuwe lift geplaatst worden aangezien deze gondel nog dateert uit de jaren ’60.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

WTF

22 september 2019

Zondag WTF #348

Als het hartje winter is en je wilt een duik nemen, dan kan je maar beter een bommetje doen. Toch? Wat kan er mis gaan?  Lees Meer…

Meer Nieuws