Nieuws - 14 februari 2017   11:59 “Dodental bij lawine in Tignes loopt niet meer verder op”

Door:

Het lijkt erop dat het dodental na de monsterlawine in Tignes niet nog verder zal stijgen. De reddingsdienst heeft bevestigd dat er vier wintersporters om het leven zijn gekomen, maar de overige vijf waar eerder over gesproken werd waren volgens nieuwe informatie helemaal niet aanwezig bij deze lawine. 

In eerste instantie werd er uitgegaan van in totaal negen wintersporters, aangezien acht mensen zich in hadden geschreven voor deze trip. Inclusief de gids zouden ze dan uitkomen op in totaal negen slachtoffers, maar het lijkt er nu op dat dit niet het geval is geweest. Er is veel verwarring over de hoeveelheid mensen die mee waren met deze groep maar na een lange zoektocht is de reddingsdienst ervan overtuigd dat er niemand meer onder de sneeuw ligt.

“We hebben goede reden te denken dat er geen andere slachtoffers zijn gevallen”, aldus een woordvoerder. De Franse krant Le Dauphine heeft het erover dat er meerdere snowboarders waren die de trip op het laatste moment afgezegd hebben, maar dit is niet opgenomen in de officiële documenten.

Wel is er meer bekend over de overleden slachtoffers. Het gaat om een groep Franse snowboarders die met een gids op pad waren in het gebied. Het volledige onderzoek naar deze lawine moet nog afgerond worden maar uit een eerste voorzichtige conclusie zou blijken dat deze groep de lawine zelf niet in gang heeft gezet. Een groep skiërs die hoger op de helling aan het touren waren zijn waarschijnlijk de veroorzakers van deze dodelijke lawine.

Ten tijde van het ongeluk was lawinecijfer 3 op de schaal van 5 actief en de lokale autoriteiten hadden al gewaarschuwd dat het gevaar lokaal hoger ligt, aangezien de verschillende sneeuwlagen zich niet overal goed hebben kunnen binden. Als er een stuk sneeuw los komt kan er zo’n gigantische lawine ontstaan met een totale breedte van dik 400 meter.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws