Nieuws - 15 oktober 2020   12:24 Doppelmayr moet reorganiseren: 190 mensen krijgen ontslag

Door:

De grootste producent van skiliften heeft een flinke reorganisatie aangekondigd. Door het grote aantal orders die geannuleerd worden, moeten ze 190 mensen ontslaan in een grote reorganisatie! 

Nu de coronapandemie door blijft sukkelen over heel de wereld moeten veel skigebieden gaan snijden in de uitgaven om het hoofd boven water te kunnen houden. Oftewel, grote vernieuwingstrajecten worden geannuleerd en dat betekent weer dat veel geplande skiliften toch niet gebouwd gaan worden.

Kind van de rekening is in ieder geval Doppelmayr, die ongeveer 50% van zijn business uit alleen skigebieden haalt. Nu er overal flink gesneden wordt in de uitgaven krijgt Doppelmayr hiervan de rekening en de cijfers zien er niet heel positief uit.

Ontslagen

Doppelmayr heeft daarom aangekondigd dat ze 190 mensen zullen moeten ontslaan. Over de hele wereld heeft het bedrijf 3.400 mensen in dienst en de grootste klap zal vallen op het hoofdkantoor in Oostenrijk, waar 95 mensen het bedrijf moeten verlaten.

“Ondanks een paar mooie individuele projecten, is het aantal orders in de afgelopen maanden drastisch gezakt. Een onzekere winter en veel uitgestelde investeringen in skiliften staan ons te wachten”, zegt Thomas Pichler, Managing Director bij Doppelmayr. “We moeten ons werknemersbestand aanpassen aan de nieuwe situatie.”

Investeringen

In Noord-Amerika had Doppelmayr een groot aantal orders staan voor nieuwe skiliften, maar Alterra Mountain Company, Boyne Resorts en Vail Resorts, alles bij elkaar goed voor veel grote en populaire skigebieden in de Verenigde Staten, hebben allemaal de investeringen in skiliften uitgesteld. De verwachting van Doppelmayr is dat de cashflow van veel skigebieden tijdens de komende winter niet drastisch zal verbeteren vanwege alle onzekerheid in deze crisis, waardoor de kans bestaat dat investeringen die gepland waren voor bijvoorbeeld 2021/2022 financieringsproblemen gaan krijgen.

Doppelmayr vertrouwt erop dat het reduceren van het werknemersbestand er voor gaat zorgen dat het bedrijf de crisis gaat overleven en dat ze flinke stappen kunnen maken wanneer de reisbranche weer gaat herstellen.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

WTF

25 oktober 2020

Zondag WTF #402

Ooit gehoord van geitenyoga? Het is een ding blijkbaar. En wat doen dronken Russen wanneer ze in het leger zitten en er tanks voor hun neus staan? Het is WTF time! Lees Meer…

Nu Oostenrijk op twee deelstaten na volledig oranje kleurt op de kaart met reisadviezen, is het nog maar afwachten wanneer je als Nederlander weer enigszins normaal op vakantie kan naar het Alpenland. Toch is er een sprankje hoop, twee regio’s in Oostenrijk vallen namelijk buiten de code oranje regels!  Lees Meer…

Meer Nieuws