Nieuws - 27 december 2017   12:05 Drie doden in Zwitserland door verschillende lawines

Door:

De kerstdagen hebben toch weer levens geeist, deze keer in Zwitserland. Bij die verschillende incidenten zijn in totaal drie mensen om het leven gekomen! 

Hofathorn

Op de Zwitserse Hofathorn kwam op eerste kerstdag een 39-jarige Zwitser om het leven, die aan het touren was met vier anderen. De man was de eerste van de groep die in wilde droppen kwam al vrij snel in aanraking met een zware lawine die hem mee heeft gesleept.

De vier anderen hebben de man wel kunnen vinden, maar de man overleed ter plekke aan zijn verwondingen. De reddingsdienst was er snel bij en ondanks pogingen mocht het niet meer baten. De lawine was in ieder geval bijzonder groot te noemen, zoals te zien op onderstaande foto die door de Zwitserse politie naar buiten is gebracht:

Lawine

Glattwang

Op de Glattwang berg ging het afgelopen zaterdag al mis. Een Fransman probeerde daar in zijn eentje de Glattwang te beklimmen nadat hij eerder met zijn vriendin was wezen skiën. De tocht naar boven ging zonder problemen, bij de afdaling ging het echter goed mis.

Hij zette een lawine in gang en werd vervolgens over een lengte van ruim 1 kilometer meegesleept, waarbij zijn lichaam over rotsachtig terrein getrokken werd. Uiteindelijk kwam het lichaam van de man in een ravijn terecht, waar hij door andere klimmers werd gevonden.

St. Luc

In de regio van St. Luc waren het eveneens bergbeklimmers die te maken kregen met een lawine. Een drietal hikers waren hier bezig toen een lawine alle drie de klimmers mee sleepte. Één van de slachtoffers kon zichzelf bevrijden en hij heeft vervolgens de twee andere klimmers uit proberen te graven.

Een van de begraven slachtoffers kon er zonder noemenswaardige problemen vanaf komen, terwijl het derde slachtoffer ter plekke overleed aan haar verwondingen. Het ging om een 29-jarige Franse vrouw.

Gevaar

Gelukkig is het lawinegevaar in de Alpen over het algemeen iets gedaald de afgelopen dagen, omdat de situatie nu een stuk rustiger is waardoor de sneeuw zich ook kan stabiliseren. Toch zijn er op veel plekken nog gevaarlijke sneeuwbanken te vinden en de lawinediensten blijven dan ook waarschuwen dat ondanks het relatief lage lawinecijfer (2 op de schaal van 5), de condities her en der erg link kunnen zijn.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws