Nieuws - 13 januari 2019   11:54 Drie lawinedoden in Lech, één persoon vermist

Door:

In Lech is het gisteravond goed fout gegaan. Drie Duitsers zijn om het leven gekomen door een lawine! 

De lawine kwam gisteravond los in het Oostenrijkse Lech waar op dat moment een groep van vier skiërs uit Duitsland nog bezig was met een afdaling. Ze waren aan het skiën op een afgesloten skiroute genaamd ‘Langer Zug’ toen het mis ging. Een grote lawine brak los en rolde over de groep heen.

’S Avonds laat werd er pas alarm geslagen, toen de vrouw van een van de slachtoffers zich zorgen begon te maken dat er nog niemand terug gekeerd was. De reddingsdienst wist in eerste instantie ook niet waar gezocht kon worden, maar door het mobiele telefoonsignaal van de groep te gebruiken konden ze gerichter op zoek gaan.

Lichamen gevonden

Rondom de Rüfikopf lift werd de groep vervolgens gevonden, al bleek het voor drie skiërs al te laat te zijn. Ze hadden allen overigens een volledige lawine uitrusting bij zich, inclusief airbags die ook getrokken waren.

Rond 11 uur ’s avonds werden de lichamen meegenomen naar het dorp en de eerste conclusie is dat ze naast verstikking ook allen zeer zware verwondingen op hebben gelopen door de lawine.

Vermist

Één persoon is nog steeds vermist en de reddingsdienst kon niet anders dan de zoektocht staken. De risico’s voor de reddingsdienst zijn simpelweg te groot om door te blijven zoeken in het gebied en ze kunnen pas weer verder gaan wanneer de condities gestabiliseerd zijn in Lech.

“De reddingspoging was zeer risicovol en bijzonder stressvol voor de reddingsploeg. Om de zoektocht voort te zetten moet het weer significant gaan verbeteren, maar dat lijkt er de komende dagen niet in te zitten”, aldus de burgemeester van Lech. De condities worden alleen maar zwaarder in het Oostenrijkse dorp en sneeuw, regen en harde stormwinden maken het alleen maar lastiger. De kans dat de man nog levend ergens gevonden kan worden is bovendien gezakt tot vrijwel niet, aangezien de man nu al een halve dag ergens in de sneeuw ligt.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws