Nieuws - 5 december 2021   14:25 Drie tourskiërs overleden in Oostenrijk door lawine

Door:

Triest nieuws uit Oostenrijk. Gisteren zijn drie Oostenrijkers om het leven gekomen door een lawine! 

Het ongeval vond plaats op zaterdag rond kwart voor twee ’s middags, in het Oostenrijkse Tweng op een helling van de Lackenspitze. In totaal waren er 11 tourskiërs, allen nog onder de 30 jaar, aan het touren richting de top toen een plaat sneeuw van 200 meter breed los kwam, die vervolgens 500 meter naar beneden denderde. Acht tourskiërs werden deels begraven door de sneeuwmassa, de andere drie werden volledig begraven in de sneeuw.

Er werd direct een reddingsactie opgezet om de slachtoffers te vinden, twee van hen konden gevonden worden via het signaal van de lawinepieper onder een pak van 4,5 meter sneeuw. Een van deze twee slachtoffers werd gereanimeerd en naar het ziekenhuis gebracht, waar hij later alsnog aan zijn verwondingen bezweek. Het tweede slachtoffer was al overleden. Het derde dodelijke slachtoffer is pas rond half 6 gevonden na een grootschalige actie met sondes door in totaal 120 man.

Onder de slachtoffers was ook de 19-jarige René Hofer, hij gold als een van de grootste motorcross talenten en werd door velen bestempeld als toekomstig wereldkampioen.

In het gebied waar ze aan het touren waren was de nodige sneeuw gevallen, maar werd gewaarschuwd voor het gevaar van verwaaide sneeuw, die voor gevaarlijke ‘platen’ kan zorgen. Volgens het eerste onderzoek is precies zo’n plaat los gekomen.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws