Nieuws - 4 januari 2020   10:08 Dronken Pool valt afgrond in op Hintertuxer Gletscher

Door:

Een paar lekkere Schnappsjes wegtikken tijdens je lunch en dat nog even aftoppen met een lading halve liters? Waarom ook niet! Toch had deze Pool dat beter niet kunnen doen, hij is namelijk aardig hard gecrasht! 

Een 33-jarige Pool had tijdens zijn lunch in een bergrestaurant op de Hintertuxer Gletscher flink zitten zuipen. Niks ergs aan, snappen we helemaal. Soms wil je gewoon even flink aan de drank gaan wanneer je in de bergen zit, toch? Maar wanneer je nog een afdaling moet maken, is het misschien toch slimmer om dat even uit te stellen tot de après-ski.

Op ongeveer 3100 meter hoogte ging het namelijk niet zo goed voor de Poolse skiër. Met een aardige lading alcohol in zijn lichaam, dook hij de piste op rond de klok van 13.30 uur. Daar had hij de boel toch niet helemaal meer onder controle en daardoor kwam hij op een verbindingsweggetje terecht om vervolgens in een afgrond te vallen.

Steil terrein

Uiteraard ging die val niet heel erg lekker en hij donderde tientallen meters naar beneden op heel steil terrein. Eenmaal tot stilstand gekomen bleek dat hij zichzelf niet meer uit deze situatie kon krijgen en dat het niet alleen met zijn promillage te maken! De helling was bijzonder steil, waardoor het voor een nuchter persoon al een aardige operatie zou zijn.

Bovendien heeft de Poolse drankliefhebber flinke verwondingen opgelopen aan zijn rechterbeen, waardoor klauteren op de berg helemaal een kansloze operatie zou zijn. De bergredding werd ingeschakeld om de Pool van de berg te plukken en door de verwondingen aan zijn been hebben ze ‘m gelijk maar naar het ziekenhuis gebracht.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws