Nieuws - 4 april 2023   13:24 ‘Dronken’ skiër overleden in Les Deux Alpes door bizar ongeval met gondellift

Door:

Een bizar ongeval heeft afgelopen zaterdag plaats gevonden in het Franse Les Deux Alpes. Een Britse man viel uit een gondel, óp een pistepaaltje en is daardoor overleden! 

Bij sommige ongevallen is de samenkomst van omstandigheden zó bizar, dat het bijna niet te geloven is. Afgelopen zaterdag ging het op hele bijzondere wijze mis in het Franse skigebied Les Deux Alpes, waarbij de 29-jarige Britse skiër overleed.

De 29-jarige man was samen met een 23-jarige vriend met de Jandri Express 1 gondellift terug naar het dal aan het gaan, nadat ze hadden staan feesten op de berg. Beiden waren in een ‘beschonken toestand’ en sommige nieuwsberichten hebben het over een dronken toestand, maar hoeveel drank er precies mee gemoeid is, is niet bekend gemaakt.

Tijdens de afdaling was de 23-jarige man de 29-jarige aan het filmen, toen het 29-jarige slachtoffer vervolgens door het plexiglas raam heen brak en uit de gondel viel. Hij viel meer dan 40 meter naar beneden en kwam bovenop een pistepaaltje terecht, die dwars door zijn lichaam boorde. De man kon dit ongeval niet meer navertellen.

Onderzoek

De politie is direct begonnen met een onderzoek naar de oorzaak van dit ongeval. Hoewel de 23-jarige man het hele voorval heeft gefilmd, zijn de details die naar buiten gebracht zijn nog erg onduidelijk. Wel is de directeur van Les 2 Alpes heel resoluut in zijn verhaal en wijst hij alleen naar het slachtoffer als verantwoordelijke voor dit ongeval.

“Deze liften zijn gemaakt voor 20 personen. Ze zijn zo ontworpen dat ze om kunnen gaan met abrupte bewegingen of klappen. Dit achterlijke ongeval is veroorzaakt doordat het slachtoffer zichzelf met geweld tegen het plexiglas heeft aangegooid”, aldus de directeur van Les 2 Alpes tegenover de Franse radiozender BFM.

De gehele gondel zal onderzocht worden door de politie en er zullen ook nog onafhankelijke onderzoeken uitgevoerd worden, om te achterhalen of de skilift aan alle eisen heeft voldaan. Het liftbedrijf ontkent in ieder geval enige partij te zijn in dit ongeval en wijst alleen naar het handelen van het slachtoffer zelf.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws