Nieuws - 12 januari 2023   12:49 Droom van Prins Harry: Skileraar worden in Lech

Door:

Als het aan tiener-Harry had gelegen was z’n leven heel anders gelopen. Zijn ultieme droom op die leeftijd? Alles aan de kant gooien en skileraar worden in Lech! 

Dat het Oostenrijkse Lech een hotspot is voor de Royals mag inmiddels duidelijk zijn. De Nederlandse Koninklijke familie komt er al jaren, maar ook de Britse Royals hebben een voorkeur voor het fancy dorp vlakbij St. Anton. Prins Harry kwam er als kind regelmatig en heeft hele fijne herinneringen aan zijn tijd in Lech, met name samen met zijn moeder Prinses Diana, die in 1997 overleed bij een auto-ongeluk.

Prins Harry was zo gelukkig in het Oostenrijkse dorpje, dat hij begon te dromen over een heel ander leven dan hetgeen wat de rest van de Koninklijke familie van hem zou verwachten. In het boek ‘Spare’, die onlangs is verschenen, wijdt hij namelijk uit wat destijds zijn ultieme droom was: zijn leven als Royal aan de kant gooien en in de bergen leven als skileraar in het door hem geliefde Lech.

Charles

In het boek beschrijft hij dat hij in eerste instantie een baantje zou willen hebben in een fondue restaurant, omdat zijn moeder daar ontzettend dol op was. Daarna wilde hij toch echt graag als skileraar aan de slag in Lech, maar de kans om zijn dromen op te volgen heeft hij nooit gekregen.

Zijn vader, de huidige Koning Charles, wilde er namelijk absoluut niets van weten. Uiteindelijk heeft Prins Harry zijn droom om skileraar te worden ook nooit waargemaakt, al is het zaadje om ‘anders te zijn dan de rest van Royals’ door de jaren heen altijd blijven groeien. Harry is na zijn schooltijd het leger in gegaan, waar hij onder andere als Apache piloot heeft gefungeerd.

Inmiddels is Harry vrijwel volledig gebroken met de rest van zijn familie en heeft hij zoveel mogelijk afstand genomen. Zijn boek ‘Spare’, in het Nederlands vertaald als ‘Reserve’, verteld het verhaal hoe hij zijn jaren als Prins heeft ervaren en dat hij ‘geleefd werd’ door zijn families en zijn titels.

 

Foto: Creative Commons / Raph_PH

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws