Freeride. Nieuws - 9 maart 2019   13:03 Dude weet ski’s volledig te slopen na jump in Mammoth

Door:

Ach! Een beetje epoxy, een likje P-Tex en je kan er weer een paar weken mee vooruit. Toch? 

Het leven van een freestyle ski is alles behalve makkelijk! Die krengen krijgen aardig wat te verduren en ja, dat betekent dat er zo nu en dan nog wel eens eentje wilt sneuvelen. De ene gaat iets spectaculairder dan de ander natuurlijk!

Want ja, als je ineens ziet dan een van je twin tips een wel hele bijzondere hoek maakt, dan weet je dat je de sjaak bent. Gevalletje kliko dan maar? Of zelf aan de knutsel om een epische shotski te maken van je latten die je net helemaal afgetrapt hebt. Oh, en natuurlijk weer een nier uitgeven aan een nieuwe set.

Anyway, Hugo Laugier uit Frankrijk heeft ook zoiets meegemaakt. Tijdens een van z’n jumps in Mammoth Mountain land hij iéts te veel in de backseat en dat was blijkbaar dat ene zetje wat z’n rechterski toch nét niet aan kon. Of heeft Laugier iets teveel zitten snaaien van de hamburgers daar in Amerika?

Zo zie je in ieder geval meteen hoe een ski is opgebouwd. Laagjes, laagjes en nog meer laagjes. Maar eigenlijk wil je wel dat die laagjes ook daadwerkelijk in je ski aan elkaar vast zitten en niet als een soort harmonica uit elkaar vouwen. Een enkeltje kliko dus!

Gerelateerde posts:

Meer Freeride:

Meer Freeride