Nieuws - 8 december 2017   9:38 Duitse skiracer overleden bij crash in Lake Louise

Door:

Afgelopen dinsdag is er een tragisch ongeval geweest in het Canadese Lake Louise. De 17-jarige Duitse skiracer Max Burkhart verloor de controle tijdens een NorAm competitie afdaling en later overleed hij aan zijn verwondingen. 

Tijdens deze crash liep Burkhart levensbedreigende verwondingen op aan zijn onderlichaam en hij werd dan ook direct met een helikopter naar het ziekenhuis gebracht. Een dag later overleed hij in het ziekenhuis aan diezelfde verwondingen.

De condities van de piste waren in ieder geval goed ten tijde van de crash en de exacte oorzaak is dan ook nog even een raadsel. Een operatie in het ziekenhuis op dinsdag avond in de hoop Burkhart nog te redden mocht helaas niet meer baten.

“De staf van Lake Louise hebben hun hart vastgehouden en we hoopten op een betere uitkomst. Onze gedachten gaan uit naar zijn familie, vrienden en teamgenoten”, aldus een statement van Lake Louise.

Max Burkhart was onderdeel van Ski Club Garmisch uit Duitsland en daardoor geen onbekende bij veel Nederlanders. Hij volgde een opleiding bij Sugar Bowl Academy in het Amerikaanse Californië en hij combineerde dit met zijn race carrière.

Deze week stonden er eigenlijk nog meer races op de planning in Lake Louise, maar deze zijn uitgesteld totdat de officials een oorzaak kunnen vinden voor de zware toedracht van deze crash. Voor nu is dit nog een raadsel en zolang dit nog niet duidelijk is willen ze geen verdere wedstrijden door laten gaan.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws