Nieuws - 15 maart 2022   9:14 Duitse snowboarder overreden door Pistenbully

Door:

Een niet zo handige actie van een Duitse snowboarder koste hem bijna het leven. Hij werd overreden door een Pistenbully, maar gelukkig kan hij het navertellen.

Die Bully’s zijn niet bepaald klein te noemen en de rupsbanden van die apparaten werken als een soort gehaktmolen wanneer je er onder komt. Toch heeft een Duitser het kunnen overleven. Het voorval vond vlak voor het weekend plaats in het Duitse skigebied Golm.

De 40-jarige Duitser was laat nog op de piste en moest z’n weg naar beneden vinden. Om 19.45 uur moest hij de dalafdaling nog maken, terwijl de pistes al dicht waren en de Pistenbully’s bezig waren met het prepareren van de pistes voor de volgende dag. Hij besloot om achter een Bully aan te gaan op een paar meter afstand, maar juist daardoor ging het bijna mis.

Op de afdaling was een geul ontstaan die de Pistenbully chauffeur recht wilde trekken. Hij deed de frees naar beneden en begon achteruit te rijden, richting de snowboarder die ‘m volgde. De snowboarder kon niet meer uitwijken en is daarom direct in die geul gaan liggen, waardoor er voldoende ruimte was om niet geplet te worden onder de Bully. De man kwam er ongedeerd vanaf, z’n snowboard is wel volledig afgeschreven.

De lokale politie gaf aan dat de man bijzonder veel geluk heeft gehad aangezien dit ook heel anders af had kunnen lopen. Ze benadrukken dat je nooit, ook niet overdag, zo dicht achter een Pistenbully aan moet gaan. Ze kunnen je vrijwel niet zien en een dergelijke actie overleef je niet zomaar.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws