Nieuws - 26 maart 2016   12:23 Duitser opgepakt na stelen 20 paar ski’s in Obergurgl

Door:

De Oostenrijkse politie heeft een Duitser in de kraag gevat die het gemunt heeft op je ski’s! In Obergurgl zou hij al heel wat paren gestolen én verkocht hebben maar inmiddels is hij tegen de lamp gelopen en zit hij vast. 

Gedurende het wintersportseizoen in Obergurgl bleken er op een paar plekken regelmatig ski’s te verdwijnen. Het zijn natuurlijk ook makkelijke targets, want de ski’s zijn meestal niet vastgezet met een slot en vaak staan ze ook nog eens volledig uit het zicht van de eigenaar. De perfecte kans voor een skidief dus om ze mee te nemen!

De 45-jarige Duitser dacht dit blijkbaar ook en gedurende het afgelopen wintersportseizoen heeft hij in totaal al twintig paar ski’s gestolen. Wanneer hij zijn hond uit liet ging hij op zoek naar onbewaakte ski’s en als hij een setje had gevonden pakte hij ze doodleuk mee en nam ze mee naar huis. De gestolen ski’s heeft hij vervolgens op allerlei plekken verstopt in z’n huis, zo lagen er ski’s onder zijn bed, in zijn douche en zelfs onder de vloer.

Blijkbaar zat de man diep in de schulden en hij probeerde de ski’s via internet te verkopen om zo deze schulden af te kunnen lossen. Van de twintig gestolen ski’s heeft hij al zes paar weten te verkopen en de andere veertien stonden nog te koop op internet.

De dader is tegen de lamp gelopen toen de politie een val neer had gezet. Omdat de ski’s iedere keer op één plek verdwenen was het vrij makkelijk zoeken voor de agenten en blijkbaar duurde het niet lang voordat ze ‘m te pakken hadden. De 45-jarige Duitser heeft in ieder geval bekend en hij mag de uitspraak van de rechter in vrijheid afwachten. Duidelijk is wel dat hij waarschijnlijk nog meer schulden gaat krijgen, want de schade loopt in de duizenden euro’s.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws