Nieuws - 16 januari 2020   9:39 Duitser overleden na ongeval tijdens rodelen

Door:

Wéér een ongeval met het rodelen, alleen liep het deze keer nog slechter af. Een 20-jarige Duitser is overleden door een klap tijdens een rodelafdaling! 

Gisteren ging het mis in het Oostenrijkse Achenkirch, waar een Duitser bezig was met een rodel afdaling, samen met een groep van vijf collega’s. De gehele groep had al meerdere afdalingen gedaan, maar toch ging het ineens flink fout.

De Duitsere vloog over de rand van de afdaling en knalde vervolgens hard tegen een boom aan. Het ongeval gebeurde rond 4 uur ‘s middags, toen gleed hij in een flauwe linkerbocht steeds verder naar rechts en viel vervolgens zes meter naar beneden voordat hij tegen de boom aan kwam.

Een van z’n collega’s zag het gebeuren en heeft direct eerste hulp toegediend terwijl de reddingsdienst onderweg was met een helikopter, maar het mocht al niet meer baten. De man overleed ter plekke aan zijn verwondingen.

Oproep tot regels

In een korte tijd zijn er nu heel wat zware rodelongevallen gebeurd en de Oostenrijkers willen er iets aan gaan doen. De plannen voorzien strengere regels voor rodelbanen om de veiligheid te garanderen en om meer toezicht op die rodelbanen, zodat de kans op ongelukken af neemt.

Die toekomstig regelgeving heeft overigens nog geen verdere vorm gekregen en de komende tijd moet de overheid zich daar verder over gaan buigen. Dat er iets moet gaan gebeuren is inmiddels wel duidelijk.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws