Nieuws - 7 november 2019   11:40 Duitsland: “Grenscontroles gaan nog verder aangescherpt worden”

Door:

Wie hoop had dat de grenscontroles tussen Duitsland en Oostenrijk een beetje minder zouden worden, dikke vette pech. Duitsland heeft aangekondigd dat ze er nog veel scherper op gaan zijn tijdens de aankomende maanden! 

Zo onderhand is het een heet politiek hangijzer geworden, de grenscontroles in Duitsland. Velen roepen dat het in strijd is met de Europese wetgeving, maar Duitsland roept zelf dat ze het juist heel erg hard nodig hebben. Het resultaat is dat er heel veel files staan rondom de grenzen van Duitsland en zeker ook in de wintermaanden kan het soms lang duren voordat je Oostenrijk uit bent.

Verscherping nodig

Volgens de Duitsers is het absoluut nodig dat de controles nog een stapje verder gaan, aangezien er druk ligt vanuit de politiek. Een van de issues is de Libanese Ibrahim Miri, een bendeleider die afgelopen zomer uit het land werd gezet vanwege zijn banden met georganiseerde misdaad. Ondanks een inreis- en verblijfsverbod is hij toch weer opgedoken in Duitsland en heeft hij ook asiel aangevraagd.

Het feit dat dit mogelijk is geweest is voor de Duitsers hét teken dat de controles scherper moeten. Ook de dreiging die vanuit Syrië en Turkije komt, waarin Erdogan heeft aangegeven ‘miljoenen vluchtelingen’ door te laten als Europa hem in de weg zit, is voor de Duitsers een reden om de controles uit te blijven voeren.

Meer systematisch werken

In Duitsland wil de politie een meer gerichter beleid door gaan voeren rondom de grenscontroles. Deze verlopen nu nog redelijk willekeurig, maar daar gaan strakkere procedures voor beschreven worden waarmee de Duitse politie dus ook meer illegalen verwacht te onderscheppen.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Deel twee van het tweeluik in SnowWorld Landgraaf was gisteren aan de beurt en nu werd vooral gefocust op de railsectie. Dat werd door de deelnemers met alle plezier aangepakt waardoor ook de zondag een mooie wedstrijd van de Freestyle Tour zou gaan worden! Lees Meer…

WTF

18 november 2019

Maandag WTF #356

Even een beetje chillmode tussen de wedstrijdverslagen door is ook belangrijk, toch? We hebben je back met een verse WTF die weer voor je klaar staat. Enjoy!  Lees Meer…

Nou, het contestseizoen was uiteraard al afgetrapt in SnowWorld Zoetermeer, maar deze wedstrijd in SnowWorld Landgraaf voor de Freestyle Tour gehost door Shred Masters… Nondeju, die deed overal gewoon nog even een schepje bovenop! Benieuwd wie er naar de overwinning reden? Lees Meer…

Meer Nieuws