Nieuws - 27 augustus 2019   16:37 Duitsland: ‘Grenscontroles Oostenrijk blijven’

Door:

Kijk je al uit naar de tijden dat je vol gas de grens van Oostenrijk over kan jagen om de Autobahn op te knallen? Dan kan je nog even blijven wachten. De Duitsers willen voorlopig nog doorgaan met grenscontroles! 

Uren in de wachtrij staan omdat er een paar auto’s doorgeplozen moeten worden, of grabbelen naar je paspoort die uiteraard helemaal onder in je tas zit? Er komt geen einde aan! De Duitse regering heeft aangegeven dat ze ook na november van dit jaar door blijven gaan met de grenscontroles en het einde is voorlopig dan ook nog niet in zicht.

Nodige controle

De Minister Binnenlandse Zaken van Beieren, Joachim Herrmann, heeft aangegeven dat Duitsland door gaat met de controles zo lang als de EU geen extra beveiliging gaat garanderen tegen illegale immigranten.

“Mijn persoonlijke beredenering is dat we nog niet de bescherming krijgen die we nodig hebben. We kunnen niet zonder deze grenscontroles”, aldus Herrmann.

Wel gaat er iets veranderen in de opzet van deze grenscontroles en Duitsland wil de controles meer flexibel op gaan zetten om de filedruk te verkleinen. Een eerste proef is daar al mee gedraaid tijdens de zomervakantie rondom Salzburg en daar heeft het naar eigen zeggen absoluut effect gehad.

Irritatie

De minister begrijpt dat de controles vervelend zijn en hij geeft zelf aan dat ze absoluut niet voor irritaties willen zorgen. “We moeten geen onnodige barrières creëren. We begrijpen dat de controles vervelend zijn en we willen een flexibele aanpak hanteren. Niet iedere auto zal gecontroleerd worden.”

Herrmann zelf richtte zich vervolgens op landen als Frankrijk, Italië, Slovenië en Oostenrijk, die allen geen controles uitvoeren, maar zich juist aan het Schengen verdrag houden. Herrmann vindt dat deze landen een taak hebben om illegale immigranten en smokkelaars te weren en als deze landen ook hun verantwoording pakken, dat de controles dan verminderd kunnen worden.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws