Nieuws - 30 mei 2017   12:31 Duitsland komt met strengere regels voor winterbanden

Door:

Terwijl, als het goed is, de zomerbanden al weer een paar weken onder je auto liggen hebben ze in Duitsland weer even de focus op winterbanden gelegd. Er is namelijk een wijziging gekomen in de regelgeving, de Duitsers worden strenger! 

In de winterperiode met je zomerbanden over de Deutsche Autobahn vlammen? Het gaat waarschijnlijk lekker vlot, maar als je aan de kant gezet wordt dan ben je keihard de sjaak. Winterbanden zijn verplicht in Duitsland en de boetes kunnen aardig oplopen! Nu worden de regels dus nog eens verder aangescherpt waardoor je nog beter moet letten op welke banden je koopt.

Voorheen was het namelijk voldoende om de tekst M+S op je winterbanden te hebben staan, maar dat is niet meer het geval. Deze tekst staat voor ‘Mud + Snow’, ook al zegt dat helemaal niks over de winterse prestaties van je banden. Zodra je iets grotere blokken in je profiel hebt voor iets meer grip op een losse ondergrond dan mag deze tekst al op je banden staan. Maar goed, of ze het dan ook echt goed doen in de sneeuw? Dat is de grote vraag.

Vanaf 1 januari 2018 is alleen M+S op je winterbanden niet meer genoeg, je zal dan banden moeten hebben met een bergje en een sneeuwvlok op de wang! Alleen deze banden zijn goedgekeurd voor winterse omstandigheden en gelden als echte winterbanden. Heb je er iets anders onder liggen dan kan het dus zijn dat je ineens af moet tikken bij je freunden van de Polizei!

Om het feestje helemaal compleet te maken gaan ze ook de boetes zelf aanpassen. Niet alleen de bestuurder van de auto kan een bekeuring krijgen, ook de eigenaar krijgt straks een dikke vette prent thuis. Als jij dus toevallig je auto even een paar dagen uitleent zodat iemand ermee naar de sneeuw kan rijden en er liggen geen winterbanden onder, dan krijg ook jij een boete. In Duitsland vinden ze namelijk dat de eigenaar hier ook een groot stuk verantwoordelijkheid heeft liggen en ze willen onveilige situaties absoluut voorkomen.

Nu is het overigens niet zo dat iedereen hals over kop nieuwe banden moet halen, ook Duitsers kunnen namelijk wel eens sympathiek zijn! Als jij nu nog een setje van deze M+S banden hebt dan mag je ze nog tot 2024 gebruiken, alleen moet je dan wel kunnen laten zien dat je ze voor 2018 hebt gekocht. Is dat niet het geval? Dan kan je alsnog een aardige bekeuring verwachten.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Heb je de countdown aanstaan totdat de terrassen weer open mogen? Dat snappen we heel goed. Om dit lange weekend door te komen hebben we in ieder geval weer een dosis WTF voor je klaar gezet! Lees Meer…

Meer Nieuws