Nieuws - 16 november 2021   18:50 Duitsland overweegt bid Olympische Winterspelen 2030

Door:

Heel concreet is het nog niet, maar het is wel heel leuk om over na te denken. Kandidaat-President van het NOC in Duitsland wil graag de Winterspelen naar onze Oosterburen halen! 

Een officieel bid is het nog niet, maar het schept wel een aardig beeld van wat er speelt in Duitsland. Thomas Weikert is kandidaat voor het presidentschap van het Duitse NOC en de kans is heel groot dat hij ook die positie gaat krijgen. Tijdens een van z’n laatste interviews gaf hij aan dat volgens hem de Olympische Spelen weer naar Duitsland zouden moeten komen.

Duitsland heeft al vaker plannen gehad, zo hebben ze een bid gedaan voor 2018, maar die hebben ze verloren. Latere potentiële bids voor zowel de Winter- als de Zomerspelen kwamen niet van de grond vanwege blokkerende referendum resultaten in het land, maar voor 2030 zouden er nog kansen liggen.

Het IOC heeft nog geen definitief tijdspad vast gesteld waarin ze keuzes gaan maken over 2030, maar naar verwachting moet dat gaan gebeuren in 2023. Er zijn al heel wat locaties die op de potentiële bidlijst staan, waaronder Salt Lake City, Sapporo, Vancouver, de Pyreneeën en Oekraïne.

Op 4 december zal de definitieve beslissing vallen wie president van de Duitse sportbond zal gaan worden en van daaruit zal er waarschijnlijk snel duidelijkheid komen of Duitsland definitief een bid gaat doen voor 2030, of dat ze toch met de staart tussen de benen aftaaien. Het idee is in ieder geval mooi voor ons Nederlanders en Belgen, dan zouden de Winterspelen eindelijk weer eens in de buurt plaats gaan vinden!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws