Nieuws - 17 februari 2022   19:49 Duitsland wil de meeste maatregelen afschaffen vanaf 20 maart

Door:

Meer versoepelingen aan de horizon! Duitsland gaat het meeste van z’n maatregelen wegvegen, maar of je er in de skigebieden nog wat aan gaat hebben is de vraag! 

Aan alle kanten is het versoepeltijd, zo ook bij onze Oosterburen! Ook daar zijn ze bezig om de coronamaatregelen zoveel mogelijk los te laten nu de pandemie z’n einde eindelijk nadert. Toch willen de Duitsers niet te snel gaan en dat betekent dat het nog wel even duurt voordat de boel er écht vanaf is.

De Duitsers gaan in ieder geval in fases versoepelen, de eerste gaat per direct in. In die eerste fase is de coronapas nog nodig, maar mag de retail het wél zonder die QR codes doen. Vanaf 4 maart gaat fase 2 in, wat betekent dat de horeca weer open mag op basis van de 3-G regel.

Vanaf 20 maart moeten dan vrijwel alle maatregelen van tafel geveegd worden. Het enige wat dan nog wel actief blijft is de mondkapjesplicht en het afstand houden, maar ook dat zou al op losse schroeven staan. Mogelijk dat ook die laatste maatregelen tegen die tijd afgeschaft gaan worden, zeker omdat onder andere Nederland die stap al eerder gaat nemen. Als wij het hier prima doen tegen die tijd, dan kan Duitsland ook heel goed alle regels overboord gaan gooien.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws