Nieuws - 19 september 2016   9:44 Recap Dutch Cup 1/12: Slopestyle Masters 2016 in Snowplanet

Door:

We waren er al klaar voor toen we ‘juni’ op de kalender zagen staan, maar afgelopen zondag 18 september 2016 was het dan toch echt tijd. We konden ein-de-lijk weer onze winterse spullen inpakken! Het Dutch Cup seizoen ging namelijk weer van start en wel in Snowplanet, Spaarnwoude waar Sean Taylor Events het spits af zou bijten met Slopestyle Masters. De grote vraag was uiteraard: wie deed er goede zaken en wie had afgelopen zomer wat minder lang gestrekt in de zon moeten liggen? Lees het in de eerste recap van het seizoen! Update: Ook de gave aftermovie van Made Media staat na de klik op je te wachten!

Het zonnetje scheen, de ski’s en snowboards waren geslepen & gewaxt en stuk voor stuk was iedereen vol goede moed richting Snowplanet afgereisd. Zoals gezegd was dit de eerste Dutch Cup wedstrijd van het seizoen, maar het bleek achteraf gezien een dag te worden waar menig atleet liet zien dat ze in de zomer zeker niet stil hebben gezeten!

Dutch Cup

Ergens niet zo heel vreemd natuurlijk, want als je de Dutch Cup wilt winnen moet je er meteen staan en je weet uiteraard niet hoe de concurrentie zijn/haar zomerse dagen door heeft gebracht. Buiten dat, er waren natuurlijk nogal wat veranderingen aangebracht voor het 2016/2017 seizoen met nieuwe locaties en categorieën, om nog maar te zwijgen over de nieuwe atleten. De verwachting was dan ook dat het nog even zoeken en wennen zou zijn voor sommige atleten.

Dat laatste bleek niet geheel ongegrond te zijn want vanwege de setup die in Snowplanet lag moesten sommige atleten keuzes maken. Want pak je de eerste feature, maar dan wel met het risico om met minder snelheid op de grote kicker af te komen en dus je trick niet te landen? Of skip je de eerste feature, en dus een no-score, om met de goede snelheid over de schans te knallen in de hoop dat je daar meer punten mee pakt?

Ski

Youth Men

Te starten met de Youth Men Ski waar we een aantal bekende namen van vorig jaar tegen zouden komen. Maar! Daar zou het niet bij blijven want er viel een nieuwe naam op de deelnemerslijst te ontdekken. Zijn naam is Jelte Spuijbroek en hij zou het opnemen tegen directe concurrenten Troy Graham en Jamie Koster.

Dat kwam ook in de tricks en uitslagen terug want Jamie Koster was na de eerste run al heer en meester in de Youth Men Ski categorie en hij zou zijn eerste plaats niet meer weggeven. 69 punten kreeg Jamie toegewezen door onder andere een skislide op de rail en een 360 op de schans, waar Troy en Jelte niet overheen konden komen. Beide heren lieten het er overigens zeker niet bij zitten want in de tweede run probeerde Troy nog een Lazy Boy 540 en Jelte een 720, maar beide zagen die niet perfect uitmonden. Jamie daarentegen verbeterde zichzelf nog wel door een 720 met grab op de grote kicker en een pretzel op de downrail! 74.33 punten en een eerste plaats waren het resultaat.

Dutch Cup

Senior Men

Dan de senioren waar de grootste verandering heeft plaatsgevonden. Junior Men Ski is namelijk vervallen waardoor we Lennart Muller, Maichel van Naute Lemke, Nino Kalmeijer, Elia Mitalas én Lucas Laudy in één categorie hadden zitten! Met zoveel talent zou dat dus al op voorhand een grandioze strijd gaan worden en het werd nog beter. Er stonden namelijk twee nieuwe namen op de lijst!

Timo Terpstra en Tzu Oele waren ook in Snowplanet Spaarnwoude om de eerste Dutch Cup wedstrijd van het seizoen bij te wonen waardoor het dringen geblazen werd op het podium. Iedereen wilde winnen, maar het bleek bovenin de ranglijst vooral te gaan tussen Nino Kalmeijer, Elia Mitalas en de jongste van het stel Lucas Laudy én laatstgenoemde mocht als eerste van zijn categorie zijn talent laten zien.

Dutch Cup

Nou, dat gebeurde! Met een skislide, cork 720 en een 270 in op de downrail liet Lucas Laudy in de eerste run al meteen zien waarom hij vorig seizoen als winnaar van het algemeen klassement uit de bus kwam én ook nog eens tijdens het Nederlands Kampioenschap in Laax hoge ogen gooide. 81.67 punten kreeg hij dan ook toegewezen waardoor het aan Elia en Nino was om daar op te reageren!

Beide heren lieten zich echter niet gek maken en het was vooral Elia die het meegereisde publiek een erg fijne run bezorgde met daarin een switch 270 in op de rail, switch 540 en switch up to fakie op de downrail. 88.33 punten was het resultaat, iets wat lastig te overtreffen viel. Sterker nog, er zou niemand meer overheen komen! De strijd zou dus in de tweede run tussen Lucas en Nino gaan, waar Kalmeijer volle bak op over de schans ging met een cork 5 safety en daarna een switch on en een frontside 270 out. Een mooie run die ‘m 80.00 punten en een podiumplaats gaf, maar net niet genoeg punten voor de tweede plek, ook al kan Nino zeker trots terugkijken op een mooie wedstrijd!

De tweede plek werd veroverd door Lucas Laudy en ook al gooide hij een cork 7 in de eerste run, zijn tweede run beloonde de jury met meer punten (85.00) waar onder andere een switch 540 op de schans en een 270 in 270 out in voorkwamen.

Dutch Cup

Ski Women

Deze categorie was er eentje waar we met positieve verbazing naar stonden te kijken want de in 2006 geboren Jamy Blaauw stond aan de start bij de Dutch Cup wedstrijd van Sean Taylor Events in Snowplanet! Zij hield de eer van de vrouwen hoog en wel door 67.33 punten te scoren in haar eerste run die een 180 op de schans en een 180 in – 180 out bevatte. Nu hopen dat ze vaker mee komt doen!

Dutch Cup

Snowboard

Dan door naar de snowboarders die uiteraard ook stonden te trappelen om het seizoen af te trappen! Hier waren er vijf categorieën in terug te vinden genaamd Youth Men, Rookie Men, Senior Men, Rookie Women en Senior Women en we starten met de Youth Men.

Youth Men

Te starten met de Youth Men waar het Sam Vermaat zou zijn die in deze categorie in de schijnwerpers zou staan. In positieve, maar helaas voor Sam ook in negatieve zin. Sam was namelijk de beste van zijn categorie door in de eerste run al zijn overwinning veilig te stellen met een underflip en Frontside blunt (wat ‘m 63.33 punten opleverde), maar jammer genoeg ging hij ook hard onderuit waardoor de ambulance even polshoogte moest komen nemen. Gelukkig viel het uiteindelijk mee waardoor Sam toch op het podium kon klimmen en de prijzen in ontvangst mocht nemen.

Sam Smits en Wendel Willemse streden om de tweede en derde plek en het zou Sam Smits zijn die in Snowplanet aan het langste eind trok. 53.33 punten voor onder andere Frontside 180 en Cab 180, waar Wendel Willemse 38.33 punten kreeg voor o.a. zijn Backside 180 over de schans.

Dutch Cup

Rookie Men

De rookies hebben een aantal mooie namen ertussen zitten en ook al ontbraken er een paar, de aanwezige lieten zeker van zich horen! Sterker nog, de drie heren die uiteindelijk richting het podium mochten komen bleken allemaal gepiekt te hebben in hun eerste run. Goed uit de startblokken waren ze dus zeker gekomen en deze drie heren luisteren naar de namen Stan Pauli, Kyro Zonneveld en Gib van der Sluis. Stuk voor stuk zagen zij hun runs uitmonden in dermate goede scores dat die later niet meer te overtreffen viel.

De uiteindelijke overwinning van de dag zou op naam komen van Kyro Zonneveld die met 71.67 punten een gat van 5 punten sloeg op Stan Pauli. Door een 50/50 met gap, Frontside 360 op de schans en backside noseslide kon Kyro Stan en Gib achter zich houden die met respectievelijk 66.67 en 60.00 punten het podium complementeerden. Kai Groeneveld zag dat zijn eerste run niet genoeg was voor een medaille en dus ramde hij er in zijn tweede run nog een hogere score uit, maar helaas zou hij hiermee net naast het podium vissen.

Dutch Cup

Senior Men

Ook bij de snowboarders merkte je dat de groep Junioren weggehaald was want ook de senioren hadden, net zoals bij het skiën, een mooie groep! En ook al zat tussen de oudste en de jongste maar liefst tien jaar leeftijdsverschil, het uiteindelijke resultaat liet zien dat leeftijd ook maar een nummer is. Daarnaast was er een naam op de startlijst die we afgelopen jaar vooral in Laax tijdens het Nederlands Kampioenschap door de boxen hoorden komen. Steve Krijbolder was namelijk aanwezig in Snowplanet en hij drukte meteen zijn stempel op de wedstrijd met een podiumplaats!

Dutch Cup

Het zou alleen niet de hoogste trede worden waar Steve naar af mocht reizen want Maxim Meijer was degene die de jury het meest kon imponeren. Een 50/50, backside 720 en een backside lipslide resulteerden in 85.67 punten en dus de overwinning. Steve Krijbolder pakte de tweede run aan om nog één keer te knallen en dat bleek een schot in de roos. Met 81.33 punten voor o.a. zijn Cab 720 en switch backside bluntside 270 out verzekerde hij zich van een tweede plaats, met Casper Holtzapfel op de hielen. Holtzapfel verbeterde zich namelijk ook in de tweede run, maar kon met o.a. een Frontside 720 melon en 180 in 180 out Steve net niet van de tweede plaats stoten. Ook al was 79.33 én een derde plaats voor Casper Holtzapfel alsnog geen slechte score als je weet dat dit de eerste wedstrijd van het seizoen is!

Dutch Cup

Rookie Women

De vrouwelijke snowboarders waren uiteraard ook aanwezig om de eerste medailles van de Dutch Cup wedstrijd van Sean Taylor Events in Snowplanet in ontvangst te nemen en met zes vrouwen waren ze zeker niet slecht vertegenwoordigd! Ook hier waren er nieuwe namen te ontdekken op de startlijst en Ryanne van der Vegt bleek degene te zijn die het zelfs tot het podium wist te schoppen. Hier kwam ze welliswaar Romy van Vreden tegen die o.a. met haar Frontside 180 mute en 71.67 punten oppermachtig bleek te zijn, maar een derde plaats is zeker iets om trots op te zijn.

Ryanne bracht namelijk een 50/50, Indy en Backside boardslide tot een succes waardoor ze 45.67 punten en de rest van het veld achter zich liet! Demy Janssen was degene die de open plek op het podium kwam opvullen. De jury was namelijk dermate enthousiast over haar Frontside 180 mute en 50/50 dat ze 53.33 punten en daarmee een tweede plaats toegewezen kreeg.

Dutch Cup

Senior Women

De laatste categorie van de eerste Dutch Cup stop is dit keer de Senior Women waar we vier dames aan de start zagen staan. Isha Kroneman, Joelle de Vries, Michelle Arens en Esra Kroneman mochten op het parcours van Snowplanet gaan uitvechten wie er met de hoofdprijs naar huis zou gaan en de uiteindelijke winnares was…

…Michelle Arens! Haar run met daarin een 50/50, een Frontside 360 en een Frontside 180 on – front 180 out op de t-bar liet de concurrentie sneeuw happen en de jury liet dit dan ook niet zomaar aan zich voorbij gaan. 88.33 punten en een eerste plaats zorgde voor een mooie dag voor Michelle, die Esra en Isha Kroneman naar een lager gelegen podiumplaats stuurden. Esra pakte met o.a. een 50/50, Frontside 360 en een Frontside 180 in – 180 slide 70 punten en een tweede plaats, waar Isha op 60 punten kon rekenen door o.a. haar Frontside 180 revert. Joelle de Vries viel net buiten de podiumprijzen met 31.67 punten.

Dutch Cup

Sfeerimpressie

Dit was ‘m dan. De eerste Dutch Cup wedstrijd van het seizoen! Sean Taylor Events en de atleten hebben er in Snowplanet een mooie wedstrijd van weten te maken waardoor we kunnen spreken van een goede start. Uiteraard waren wij weer aanwezig om van deze wedstrijd heel wat foto’s te schieten en hieronder hebben we een kleine selectie staan! De rest van de foto’s zijn zoals altijd op onze Facebook pagina te vinden. Het gebruiken van deze foto’s is geen probleem, het enige wat we dan van je vragen is je dat je Snowchamps tagged op je social media kanalen. Mocht er overigens iets in deze tekst niet kloppen qua tricks of uitslag, dan horen we het graag zodat we het artikel aan kunnen passen! Je kan ons altijd berichten via onze Facebook pagina en uiteraard kan je ook een mailtje sturen naar info@snowchamps.nl, dan zorgen wij ervoor dat het zo snel mogelijk gefixt wordt. Thanks!

Aftermovie Made Media

Zoals je uiteraard al wel weet staat het wedstrijdverslag inclusief foto’s al eventjes te pronken op het internet. Maar! Er zijn ook bewegende beelden van die prachtige dag die vol zat met stunts, crashes en gezelligheid. Made Media was namelijk aanwezig en de beelden die ze hebben gemaakt staan na de klik op je te wachten. Check ze dus snel, kom jij er in voor?

Dutch Cup Dutch Cup Dutch Cup Dutch Cup Dutch Cup Dutch Cup Dutch Cup Dutch Cup Dutch Cup Dutch Cup Dutch Cup Dutch Cup Dutch Cup Dutch Cup Dutch Cup Dutch Cup Dutch Cup Dutch Cup Dutch Cup Dutch Cup

 

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws