Nieuws - 23 mei 2016   17:43 Dutch Cup Finals 2016 in Landgraaf: Foto’s, Video en Uitslag!

Door:

Het weer zat mee, de zieke tricks vlogen je om de oren, oude bekende zouden aanwezig zijn en dit alles gebeurde in Landgraaf tijdens de Dutch Cup Finals van de Nederlandse Ski Vereniging. Een event die twee dagen bestrijkt waarin alles samen zou komen: De wedstrijden zou namelijk meteen de seizoensafsluiter zijn en de overall winnaars zouden uitgeroepen worden! Dit event was aangebroken en wij keken er al stiekem eventjes naar uit, want wie zou de winnaar in het algemeen klassement worden? Buiten dat, wie zouden de laatste punten van het seizoen opeisen?! Wij waren er bij dus klik snel door voor de foto’s en uitslagen!

Voordat het zover was moest er zaterdag eerst afgereisd worden naar Landgraaf en ook al was het bijna drie uur rijden, het zou ‘t achteraf gezien allemaal waard zijn geweest. Voor een aantal atleten zou het eigenlijk een formeel verhaal gaan worden om mee te doen, aangezien zij al dermate veel punten hadden gescoord dat ze al kampioen waren, maar dat was eigenlijk bij niemand terug te zien in de wedstrijden zelf!

Dat is zeker iets wat we konden waarderen en er werd dan ook ruimschoots gebruik gemaakt van de mogelijkheid om nog even voor de laatste keer te laten zien wat iedereen in z’n mars had. Deze recap gaat trouwens een alles-in-één-artikel worden waarin we in chronologische volgorde het weekend bespreken. We starten daarom dus als eerste met…

Zaterdag: Slopestyle Finals

Op de allereerste competitiedag van de Dutch Cup finales werd er gestreden op het slopestyle parcours in SnowWorld Landgraaf, die er bovendien nog niet zo lang ligt! Duidelijk is dat ze daar in SnowWorld hard gewerkt hebben om een goed park neer te leggen met veel verschillende features, verdeeld over vier rollers.

Op de eerste roller was een rainbow T-Bar te vinden en een flatrail, op de tweede roller een kicker, een A-Frame en een bal, op de derde roller een kleine en een grote kicker en tot slot een downrail, een donkey dick en een down-flat-down rail. Elke feature kon beoordeeld worden tijdens de slopestyle wedstrijd en dus kon er volop geknokt worden!

Ski

Youth Men

Tijdens het Dutch Cup seizoen was het in deze categorie altijd een strijd tussen Jamie Koster en Lucas Laudy, al kwamen er later in het jaar steeds meer skiërs op de startlijst te staan. Nolan Biewenga en Troy Graham waren ook deze keer weer van de partij en in Landgraaf deed ook Cyrille de Lange mee aan zijn eerste Dutch Cup wedstrijd van het seizoen. Zou het Cyrille lukken om de winst te pakken?

De eerste run van Cyrille ging niet helemaal volgens planning, al was dit naar eigen zeggen z’n safe run, waardoor hij in eerste instantie zijn meerdere moest erkennen in Jamie Koster, Lucas Laudy en Troy Graham. Lucas was in de eerste run by far de sterkste met onder andere een 270 in, 360 en 720 wat hem 80.00 punten opleverde van de jury, gevolgd door Jamie Koster met 67.67 punten.

Tijdens de tweede runs wist Lucas zichzelf nog te verbeteren door een cleane run met daarin een blindside 270 out op de eerste rail, 540 op de kleine kicker, switch 540 op de grote kicker en 270 on to blindside 270 out op de laatste rail succesvol af te ronden naar een score van 87.67 punten en de rest van de deelnemers konden hier niet meer aan tippen! De enige die nog in de buurt kon komen was Cyrille de Lange met onder andere een 50/50 en 900 wat hem 82.00 punten opleverde, waardoor hij ook meteen de tweede plek in handen had. Jamie Koster kon z’n run helaas niet meer verbeteren en moest daardoor genoegen nemen met een derde positie, Troy Graham eindigde vierde met gevolgd door Nolan Biewenga op de vijfde plek.

Dutch Cup

Junior Men

In de categorie Junior Men stonden Elia Mitalas en Nino Kalmeijer op de startlijst en deze twee heren zitten meestal bijzonder dicht bij elkaar! Ook in Landgraaf was dat weer het geval en hier was het verschil tussen de twee skiërs uiteindelijk minder dan 6 punten.

Elia Mitalas was degene die uiteindelijk aan het langste eind trok met onder andere een 270 in en Switch 900 tijdens zijn tweede run, waarmee hij 83.67 punten toegewezen kreeg. Nino Kalmeijer verbeterde zichzelf ook flink tijdens zijn tweede run met o.a. 450 in en Switch Misty, al waren de 78.00 punten dus niet genoeg om Elia van de eerste plek te stoten. Elia mocht dus uiteindelijk het goud ophalen, Nino ging naar huis met een zilveren medaille!

Dutch Cup

Senior Men

Met zes deelnemers op de startlijst was de categorie Senior Men ineens een stuk voller dan bij de andere Dutch Cup wedstrijden! Kenny Carolina en Lennart Muller hadden gedurende het seizoen de grootste onderlinge strijd en in Landgraaf hadden ze ineens veel meer concurrentie aan de start staan. Vincent Renooy was namelijk weer van de partij net als zijn broer Sebastiaan Renooy, terwijl ook Ruben Principe en Joey Venhorst op de startlijst stonden.

Met zoveel deelnemers zou het hoe dan ook een aardige strijd gaan worden en dit was duidelijk te zien bij de gebroeders Renooy! Zij waren de enige die beide voor een unit van een transfer gingen op de tweede feature, waarbij ze allebei schuin over de rails heen vlogen. Helaas voor Vincent ging dit niet helemaal volgens planning en heeft hij z’n runs niet helemaal perfect neer kunnen zetten, maar Sebastiaan Renooy wist al met al toch aardig te scoren. Door bijvoorbeeld een 360 over de transfer en een Cork 720 te landen scoorde hij 85.00 punten en de grote vraag zou zijn of dit genoeg was voor een podium positie.

Kenny Carolina is de naam die meestal bovenaan het podium te vinden is tijdens de Dutch Cup wedstrijden in deze categorie, maar op het slopestyle parcours moest hij toch echt zijn meerdere herkennen. Hij kwam helaas niet verder dan een vierde positie met 70.00 punten, al was het onderlinge verschil niet heel erg groot te noemen. Joey Venhorst wist ‘m namelijk in zijn tweede run voorbij te gaan met o.a. een 360 en een Lazy Boy, die hem 74.33 punten opleverde wat uiteindelijk genoeg bleek te zijn voor de derde positie. Hiermee was Sebastiaan Renooy ook meteen verzekerd van een zilveren medaille bij z’n eerste Nederlandse wedstrijd van het seizoen!

De beste van de dag was uiteindelijk Ruben Principe, die met een K-Fed op de eerste rail, Unnatural 360 Mute, Cork 720 Double Nose op de kicker en als laatste een 270 in Gap-to-Down op de Double-Kink rail zijn tweede run een bijna perfecte score neer had gezet van 93.67 punten. Het was dus wel duidelijk wie er uiteindelijk met de gouden plak vandoor zou gaan!

Dutch Cup

Women

Tot slot waren er deze keer ook weer skiënde dames aanwezig! Isabeau Ladage en Caroline Ooms waren afgereisd naar Landgraaf om mee te doen aan een Dutch Cup wedstrijd en de verschillen tussen deze twee dames waren uiteindelijk erg klein te noemen.

In de eerste run ging Isabeau aan de leiding met 70.00 punten tegenover de 69.33 punten van Caroline Ooms, maar laatstgenoemde wist zichzelf in de tweede runs nog te verbeteren naar 74.00 punten met o.a. een 180 en een Switch 180. Isabeau Ladage wist zichzelf helaas niet meer te verbeteren en dus moest zij genoegen nemen met de tweede plek.

Dutch Cup

Snowboard

De snowboarders waren uiteraard ook weer aanwezig in Landgraaf en net zoals bij de vorige Dutch Cup wedstrijden mochten de jongste deelnemers de wedstrijd aftrappen.

Youth Men

Bij de Youth Men was het tijdens het afgelopen seizoen veelal stuivertje wisselen tussen Kai Groeneveld en Sam Vermaat voor de overwinning, al hebben de andere deelnemers ook nog wel wat medailles weg weten te snoepen! Het was tijdens de slopestyle wedstrijd dan ook weer afwachten wie er deze keer met de overwinning naar huis zou gaan. Werd het een van beide heren of wellicht kon er nog iemand voor een verrassing zorgen?

Tijdens de wedstrijd werd al wel duidelijk dat niet iedereen het makkelijk had, met name de snowboarders die over de kleine kicker gingen hadden nog wel eens moeite met de snelheid waardoor er meer dan één op de knuckle terecht kwam. Tijdens de eerste run waren er dan ook veel lage scores te zien, maar gelukkig waren er ook genoeg deelnemers die zich met de tweede run wisten te verbeteren. Kana Jonas was één van deze deelnemers die na een val in de eerste run zichzelf goed wist te verbeteren naar 68.33 punten door onder andere een Frontside 720 te landen op de kicker. Dit was voor hem genoeg voor de derde plek en dus een bronzen medaille!

Kai Groeneveld was tijdens de eerste runs de beste door o.a. Switch Frontside Blunt 270 & Frontside 360 stale te landen en daarmee 78.00 punten te scoren, al wist hij zichzelf niet meer te verbeteren. Er lagen voor Sam Vermaat dus nog kansen om de overwinning naar zich toe te halen, maar helaas kwam hij daarvoor net iets tekort! Sam scoorde namelijk 77.33 punten met zijn run wat net niet genoeg was voor de eerste plek. Het toont in ieder geval aan dat beide talenten bijzonder dicht bij elkaar zitten!

Dutch Cup

Rookie Men

In de categorie die traditiegetrouw altijd het grootste is moesten we helaas voortijdig afscheid nemen van één van de deelnemers. Dani Oostdijk ging tijdens de training namelijk hard onderuit op zijn stuitje, waardoor hij besloot om niet meer mee te doen aan de wedstrijd en in ieder geval fit te zijn voor de Big Air wedstrijd van zondag.

Bij de rookies is de onderlinge strijd in ieder geval heel erg groot en dit heeft er natuurlijk ook mee te maken dat de selectieleden van het Nederlandse team ook in deze categorie meedoen. Die selectieleden deden het overigens erg goed tijdens de wedstrijd door twee medailles mee naar huis te nemen! Joey van de Noort scoorde na een slechte eerste run namelijk 88.33 punten in zijn tweede run door een Backside Noseslide Pretzel, Cab 540, 720 en een Backside Blunt 270 out te landen. Hiermee was hij net iets beter dan Rakim Foy, die met zijn 85,67 punten dus genoegen moest nemen met de tweede positie. Jochem Bekker maakte uiteindelijk het podium compleet met zijn score van 83.00 punten.

Dutch Cup

Junior Men

Zeg je Junior Men dan zeg je Niek van der Velden, althans zo begon het er wel uit te zien! Niek wist namelijk tot dusver al zijn Dutch Cup wedstrijden van dit seizoen te winnen maar zou hij dit trucje in Landgraaf nog een keer kunnen flikken op het slopestyle parcours? Niek kreeg concurrentie van Niels Peerbom, Casper Holtzapfel en onverwachts ook nog Mees Oostdijk. Mees zou eigenlijk helemaal niet meedoen en hij was de hele wedstrijd al bezig met MC’en, maar toen hij toch een bib kreeg aangetrokken waagde hij zich alsnog over het parcours. Sterker nog, met de microfoon in z’n hand ramde hij over de slopestyle course!

Helaas voor Niek van der Velden moest hij in Landgraaf toch echt zijn meerdere erkennen aangezien hij niet verder kwam dan een derde plek. In zijn eerste run scoorde hij 60.00 punten waarmee hij in eerste instantie nog tweede stond, maar toen hij zichzelf niet meer kon verbeteren tijdens de tweede run werd hij teruggestuurd naar een derde positie. Niels Peerboom was hem namelijk voorbij gegaan met o.a. Frontside 360, Backside 720 en Backside Boardslide Pretzel die hem 63.00 punten opleverde en daarmee had hij gelijk de tweede positie in z’n zak.

Casper Holtzapfel was deze keer de beste snowboarder van de Junior Men met een behoorlijke marge. In de tweede run zetten hij bijvoorbeeld een Cab 540, Frontside 720 Mute neer en daarvoor kreeg hij 81.67 punten, meer dan genoeg voor een verdiende gouden medaille!

Dutch Cup

Senior Men

Bij de Senior Men zit er per wedstrijd een aardig verschil in de hoeveelheid deelnemers en deze keer waren het er slechts twee die aan de start stonden! Boas van Olden moest het opnemen tegen de local Didier Kickken, die een week eerder al de slopestyle competitie wist te winnen in Skidome Terneuzen.

Beide heren wisten geen geweldige eerste run neer te zetten op het slopestyle parcours waardoor de kansen nog aardig open lagen, maar tijdens de tweede run zorgde Didier Kickken voor een aardig gat tussen beide heren aangezien hij o.a. een Frontside 360 en Backside 720 Nose succesvol wist te landen en dit leverde hem 78.67 punten, ruim genoeg voor de overwinning! Boas van Olden kwam niet verder dan 41.33 punten en dus een tweede plek.

Dutch Cup

Rookie Women

Ze komt eigenlijk uit België maar tijdens de Nederlandse indoorwedstrijden weet ze altijd goed te scoren! Bij alle Dutch Cups waar ze dit jaar bij aanwezig was wist Evy Poppe al te winnen, zou ze dit nog een keer kunnen doen in Landgraaf? Evy kreeg concurrentie van Melissa Peperkamp, Romy van Vreden, Sam van Lieshout en Demy Janssen.

Ook in deze categorie was te merken dat sommige deelnemers moeite hadden met het inschatten van de snelheid op de kleine kicker, waardoor ze nog wel eens hard op de knuckle terecht kwamen. Toch hebben alle dames uiteindelijk een run neer kunnen zetten, al was het vrij snel duidelijk dat deze wedstrijd tussen Evy Poppe en Melissa Peperkamp zou gaan. Demy Janssen scoorde tijdens de eerste run 58.33 punten waarmee ze derde werd, maar wie zou er gaan winnen?

De deelnemer die als eerste mocht starten in deze categorie liet er in ieder geval geen gras over groeien, met haar eerste run scoorde Evy Poppe al 81.67 punten! In haar tweede run landde ze o.a. een Cab 180, Frontside 360 en Frontside Lipslide en verbeterde ze zichzelf naar 93.33 punten, wat uiteindelijk ruim genoeg bleek te zijn voor de winst. Melissa Peperkamp landde tijdens haar tweede run een Frontside Boardslide, Straight Air en Frontside 540 en scoorde daarmee 75.67 punten, goed voor de tweede positie!

Dutch Cup

Junior Women

In de categorie Junior Women is er één deelnemer die eigenlijk altijd aan de start staat, ook al heeft ze helaas niet altijd concurrentie om tegen te strijden. Ook in Landgraaf moest Michelle Arens het alleen doen! Michelle landde tijdens haar tweede run onder andere een Frontside 360 en 50/50 en dit leverde 60.00 punten op, wat uiteraard genoeg was om in ieder geval weer een gouden medaille op te mogen halen.

Dutch Cup

Senior Women

Bij de Senior Women categorie zit er nog wel eens aardig verschil in de hoeveelheid deelnemers, zo stond Kennedy Asberg tijdens de vorige wedstrijd in Terneuzen nog in d’r eentje op het podium. Tijdens de slopestyle wedstrijd in Landgraaf zou dit anders worden want ze kreeg in ieder geval concurrentie van Isabelle van Eijsden en Jennifer Scheveneels!

Kennedy Asberg was uiteindelijk toch weer de sterkste van het veld, zij zette in de eerste run namelijk een Backside Boardslide over de Rainbow, Shifty, Straight Air en Frontside Boardslide neer wat haar 65.00 punten opleverde. Tussen de nummers twee en drie zat vervolgens maar weinig verschil, Jennifer Scheveneels werd uiteindelijk tweede met 55.00 punten en Isabelle van Eijsden werd derde met 53.00 punten.

De wedstrijd was verreden, de prijzen waren uitgereikt en aangezien het weer meezat werd de hele wedstrijd niet binnen, maar wel buiten nog even van A tot Z besproken. Daarnaast was het mooi om te zien dat iedereen bleef hangen aangezien het merendeel toch ergens in de buurt een overnachting had geregeld. Dit zorgde tot in de kleine uurtjes voor plezier wat zo’n weekend extra bijzonder maakt!

Dutch Cup

Zondag: Big Air Finals

Dan snel door naar de volgende dag waar men heeft kunnen genieten van zijn of haar goede momenten in de slopestyle finals en waar de rest de mindere runs heeft kunnen analyseren. De tweede dag was er namelijk eentje om recht te zetten wat fout ging of juist vast te houden aan die ene trick waar het de dag ervoor zo goed mee uitpakte! De grote vraag was: wie gaat er voor de dubbel? Kon Jamie Koster Lucas Laudy dit keer wel van de troon stoten en hoe zouden bijvoorbeeld de winnaars van gisteren Kai Groeneveld, Joey van de Noort en Evy Poppe het gaan doen?

Ski

Youth Men

Te beginnen met de groep waar de meeste skiërs in zouden zitten en hier zou er meteen uitgevochten gaan worden wie zich Big Air winnaar mocht gaan noemen. De winnaar voor het algemeen klassement (Lucas Laudy -red.) stond namelijk al vast waardoor daar geen verandering meer in aangebracht kon worden, ook al zou Lucas ook hier laten zien waarom hij de eerste plek al ruimschoots had veilig gesteld. Met zijn Switch 900 in de tweede run kon hij namelijk afstand nemen van de concurrentie en dus was het aan Nolan Biewenga, Troy Graham, Jamie Koster en Cyrille de Lange om uit te vechten wie er naderhand het podium op mocht!

Dit bleek uiteindelijk weggelegd te zijn voor Cyrille de Lange die zijn 900 wist te landen en daarmee 86 punten bij elkaar harkte. Het zou genoeg zijn voor de tweede plaats aangezien zijn concurrenten er niet meer aan konden tippen, Jamie Koster zag zijn 720 & 70 punten daardoor richting de derde plaats gaan en hiermee zou het podium compleet zijn.

Dutch Cup

Junior Men

Waar we op zaterdag tijdens Slopestyle Finals nog konden genieten van Elia Mitalas en zijn stunts, daar moest de Hagenees het helaas laten afweten op zondag. De strijd zou dus uitgevochten gaan worden tussen Nino Kalmeijer en Arne Acke, waarbij laatstgenoemde er gisteren juist niet bij was.

Nino was dus op zondag de enige die al op wedstrijdniveau over de schansen van SnowWorld Landgraaf was geknald en dus was het aan Arne de taak om dit gat snel op te vullen. Dit deed hij door 56.67 punten te krijgen voor een 540 Safety die hij wist te landen waar Nino zijn 540 juist niet succesvol wist af te ronden. De rollen waren dus omgekeerd na de eerste run, maar alles werd door Nino weer rechtgetrokken toen hij een Switch Misty uit de hoge hoed toverde! Dit gaf ‘m meteen 78.33 punten wat genoeg was om de score van Arne te overtreffen en hiermee meteen ook de overwinning.

Dutch Cup

Senior Men

Dan de laatste groep van de skiërs waar we ook weer wat veranderingen op de deelnemerslijst terug zouden gaan vinden. De familie Renooy en Ruben Principe waren namelijk niet aanwezig bij de finals van Big Air, maar nu was het bijvoorbeeld wel Maichel van Naute Lemke die aan de start stond!

Dit zouden de overige deelnemers zoals Lennart Muller, Joey Venhorst en Kenny Carolina ook merken want Maichel ramde er in z’n eerste run meteen een Flat 360 Japan uit waardoor hij 66.67 punten toegewezen kreeg. Dit zou meteen z’n final score zijn aangezien hij ‘m niet meer kon verbeteren, maar het zou ook meteen genoeg zijn voor een tweede plaats!

De enige die nog over de trick van Maichel van Naute Lemke kon komen was Kenny Carolina en dit deed hij met een Cork 720 Tail Grab! Zonder twijfel kreeg hij hiermee 87.67 punten van de jury toegeschoven en dus maakte dat ‘m meteen de winnaar van de Big Air contest! Joey Venhorst zag zijn Lazy Boy uitmonden in 61.67 punten en dus een derde plaats.

Dutch Cup

Snowboard

Youth Men

Met gisteren nog vers in het geheugen waren ook de Youth Men weer aan de start verschenen voor de laatste wedstrijd van het seizoen. Kai Groeneveld had de mogelijkheid voor de dubbel waar het juist Sam Vermaat was die de dag ervoor met .67 punten verschil net naast de overwinning greep. Kon hij zich bij de Big Air revancheren en meteen ook richting die hoogste trede stunten?

Het antwoord hierop is ‘zonder twijfel’ aangezien Sam Vermaat met 75 punten de beste van de dag zou worden. Het ging overigens niet helemaal zonder slag of stoot, hij wist z’n Underflip niet te landen, maar bij de tweede run werd zijn Frontside 720 wel goed afgerond! Kai Groeneveld kon met zijn Frontside 360 stale rekenen op 63.33 punten wat een mooie tweede plaats zou betekenen, Kyro Zonneveld complementeerde het podium met z’n Frontside 540 & 53.33 punten.

Dutch Cup

Rookie Men

Gisteren stond hij nog op de hoogste trede van het podium en dus vroeg iedereen zich af of Joey van de Noort in Landgraaf zijn overwinning kon uitbreiden met nog een gouden medaille? Helaas voor Joey zou dat niet het geval zijn, aangezien zijn beide tricks niet helemaal naar wens gingen, en dit betekende meteen dat de concurrentie vrij baan had om er met die hoogste trede van het podium aan de haal te gaan!

Winnaar van de dag zou luisteren naar de naam Rakim Foy, die ook al in het afgelopen seizoen veelal richting het podium mocht komen. Dit keer kwam dat door zijn Backside 900 Mute en de uiteindelijke 86.67 punten die ‘m toegewezen werden waardoor hij de nummer twee Gib van der Sluis (Frontside 720 Melon, 73.33 punten) en de nummer drie Fynn Koenen (Frontside 720, 70.33 punten) naar de andere, lagere podiumplekken verwees.

Voor de derde plaats was het overigens nog erg spannend aangezien de nummer 3, 4 en 5 op minder dan een heel punt van elkaar verwijderd waren! Zo viste Lucas Uitendaal met 70 punten net naast het podium, maar ook Jochem Bekker zag dat zijn 69.67 punten net niet genoeg waren voor een plak.

Dutch Cup

Junior Men

Dan door naar de Junior Men Snowboard waar Niek van der Velden, Joewen Frijns, Casper Holtzapfel en Niels Peerboom het elkaar lastig zouden gaan maken. Casper Holtzapfel was zaterdag de gevierde man, maar moest op zondag zijn meerdere erkennen in het Shred Masters lid Joewen Frijns.

Joewen stond na z’n eerste run nog achter Casper die leidde met een Frontside 720 Melon en 76.67 punten, maar in de tweede run kwam Joewen Frijns er overheen door een Backside 900 te landen en daarmee én 85 punten te scoren én meteen de overwinning op te eisen! Casper moest hierdoor genoegen nemen met een tweede plaats, waar het Niek van der Velden was die 70.33 punten, en dus de derde plaats, op zich nam door een Backside 900 die volgens de jury niet helemaal clean was.

Dutch Cup

Senior Men

Als laatste categorie bij de Snowboard Men zouden de seniors aan mogen treden en hier waren het Sean Taylor en Twan van Mierlo die aanwezig waren! Beide wisten uiteraard al dat ze een podiumplek hadden en met de afwezigheid van Didier Kickken en Boas van Olden konden ze samen uitvechten wie er met de gouden medaille naar huis zou gaan.

Dit bleek Twan van Mierlo te zijn en wel door een Frontside 360 Grab met 55 punten. Sean Taylor probeerde het nog wel met een Frontside 720, maar die kwam niet lekker uit de verf waardoor hij met 43.33 punten verwezen werd naar de tweede plaats.

Dutch Cup

Rookie Women

Er waren niet veel deelnemers die met een dubbele overwinning naar huis zouden gaan, maar in de categorie Rookie Women zat er wel eentje bij! Zij luistert naar de naam Evy Poppe en het door onder andere Poederbaas gesponsorde talent kon ook tijdens de Big Air wedstrijd rekenen op de meeste punten.

Met een Cab 180 mute kon zij namelijk Melissa Peperkamp (Frontside 180 nose, 73.33 punten) en Romy van Vreden (Frontside 180 Mute, 51.67 punten) naar een respectievelijke tweede en derde plek verwijzen en dus werd Evy voor de tweede keer in het weekend omgeroepen tot winnares!

Dutch Cup

Junior Women

De stabiele factor in deze categorie is toch wel Michelle Arens en bij deze kudo’s dat ze telkens haar categorie komt vertegenwoordigen! Ze was hier in SnowWorld Landgraaf als enige in haar categorie, maar Michelle Arens liet zich hierdoor niet uit het veld slaan. Ze gooide er namelijk nog een Frontside 360 uit wat haar 53.33 punten opleverde!

Dutch Cup

Senior Women

In deze categorie zouden er meer meedoen want Jennifer Scheveneels, Isabelle van Eijsden en Kennedy Asberg streden hier om de overwinning! Uiteindelijk zou het Isabelle van Eijsden zijn die aan het langste eind trok en wel door 45 punten te scoren met haar Straight Air, waar Jennifer en Kennedy met 41 en 37.67 punten naar de tweede en derde plek werden verwezen.

Dutch Cup

Algemeen Klassement

Nu het Dutch Cup seizoen er officieel op zit kan ook de balans opgemaakt worden in het algemeen klassement! Bij iedere wedstrijd konden de deelnemers namelijk punten verzamelen voor de Dutch Cup en ook deze winnaars zijn afgelopen zondag gekroond! In alle categorieën tellen de vijf beste wedstrijden mee, dus deelnemers die een wedstrijd missen zijn niet bij voorbaat kansloos voor de eindoverwinning. Maar goed, wie hebben er uiteindelijk gewonnen?

Ski

Youth Men

1. Lucas Laudy – 250.00 punten
2. Jamie Koster – 220.00 punten
3. Nolan Biewenga – 146.00 punten

Dutch Cup

Junior Men

1. Nino Kalmeijer – 240.00 punten
2. Elia Mitalas – 231.00 punten
3. Arne Acke – 230.00 punten

Dutch Cup

Senior Men

1. Kenny Carolina – 240.00 punten
2. Maichel van Naute Lemke – 190.00 punten
3. Lennart Muller – 188.00 punten

Dutch Cup

Snowboard

Youth Men

1. Kai Groeneveld – 241.00 punten
2. Sam Vermaat – 240.00 punten
3. Kyro Zonneveld – 220.00 punten

Dutch Cup

Rookie Men

1. Rakim Foy – 504.00 punten
2. Joey van de Noort – 464.00 punten
3. Casper Wolf – 460.00 punten

Dutch Cup

Junior Men

1. Niek van der Velden – 330.00 punten
2. Sem Wolfs – 280.00 punten
3. Casper Holtzapfel – 270.00 punten

Dutch Cup

Senior Men

1. Didier Kickken – 250.00 punten
2. Steve Krijbolder – 190.00 punten
3. Sean Taylor – 128.00 punten

Dutch Cup

Rookie Women

1. Melissa Peperkamp – 251.00 punten
2. Evy Poppe – 250.00 punten
3. Romy van Vreden – 180.00 punten

Dutch Cup

Junior Women

1. Michelle Arens – 250.00 punten
2. Dominique Benjamins – 130.00 punten
3. Zoey Kalbvleesch – 50.00 punten

Dutch Cup

Senior Dames

1. Babs Barnhoorn – 250.00 punten
2. Kennedy Asberg – 230.00 punten
3. Isabelle van Eijsden – 105.00 punten

Sfeerimpressie

Uiteraard waren we weer aanwezig om van beide dagen heel wat foto’s te schieten en hieronder hebben we een kleine selectie staan! De rest van de foto’s zijn zoals altijd op onze Facebook pagina te vinden. Het gebruiken van deze foto’s is geen probleem, het enige wat we dan van je vragen is je dat je Snowchamps tagged op je social media kanalen! Mocht er overigens iets in deze tekst niet kloppen qua tricks, dan horen we het graag zodat we het artikel aan kunnen passen! Je kan ons altijd berichten via onze Facebook pagina en uiteraard kan je ook een mailtje sturen naar info@snowchamps.nl, dan zorgen wij ervoor dat het zo snel mogelijk gefixt wordt. Thanks!

Dutch Cup Dutch Cup Dutch Cup Dutch Cup Dutch Cup Dutch Cup Dutch Cup Dutch Cup Dutch Cup Dutch Cup Dutch Cup Dutch Cup Dutch Cup Dutch Cup Dutch Cup Dutch Cup Dutch Cup

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws