Nieuws - 24 oktober 2016   12:18 ‘Duurste lift van de Alpen’ is dit weekend geopend in Stubai!

Door:

Yep, er is weer met heel veel geld gesmeten de afgelopen maanden! In het Oostenrijkse Stubai hebben ze nu zelfs de eer te pakken van de duurste skilift van heel het Alpengebied en afgelopen weekend is hij in gebruik genomen. Het prijskaartje liegt er niet om maar ze krijgen er ook wel wat voor terug!

Stilstand is achteruitgang en dat is absoluut het geval voor skigebieden! Liften worden met bosjes tegelijk vervangen voor nieuwere exemplaren en als ze dat niet doen liggen ze zo achter op de concurrentie. In Stubai hebben ze daarom de Eisgratbahn volledig op de schoo gegooid om ervoor te zorgen dat wintersporters sneller op de grootste gletsjer van Oostenrijk kunnen staan.

Het resultaat is een gloednieuwe Doppelmayr 3S lift. Je weet wel, die gigantische gondels die maar een paar liftpalen nodig hebben en behoorlijk snel zijn. De Eisgratbahn is de langste 3S lift ter wereld en dat verklaart meteen de hoge kosten, aangezien het gevaarte een prijskaartje heeft van €68 miljoen! Met een lengte van 4686 meter en 48 cabines met ieder plaats voor 32 mensen kunnen er veel wintersporters vervoerd worden richting de gletsjer en uiteraard een stuk sneller dan voorheen. De capaciteit is ten opzichte van de oude lift verdubbeld naar meer dan 3000 personen per uur, dus de wachtrijen moeten nu wel flink verminderd worden! Het ritje zelf duurt 12 minuten en in die tijd hoef je jezelf niet te vervelen want alle gondels zijn voorzien van een WiFi verbinding. Scrollen op je telefoon XXL dus!

Stubai

Op zich is het best opmerkelijk te noemen dat Stubai de duurste lift van de Alpen heeft, aangezien het gebied tijdens het hoogseizoen helemaal niet zo druk bezocht wordt. De maanden oktober, november en december zijn meestal het drukst omdat Stubai de grootste skibare gletsjer heeft van Oostenrijk en veel wintersporters hier heen komen om te trainen en de eerste meters van het seizoen te maken. Later in het seizoen, wanneer de meeste mensen in de Alpen zitten, is het in Stubai juist een stuk rustiger. De directie van het skigebied is er in ieder geval duidelijk over. Zij zien het als een broodnodige investering voor de capaciteit en een stukje modernisering. Ook zorgt deze nieuwe lift ervoor dat ze zelfs met een stevige wind van 120km/h nog kunnen blijven draaien en het gebied niet stil hoeven te leggen.

Samen met deze nieuwe 3S baan heeft Stubai ook meteen een nieuwe dalafdaling geopend, al is die in deze dagen nog niet te skiën. Als er echt heel veel sneeuw naar beneden is gekomen kan deze nieuwe piste voor het eerst aangevallen worden!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Nu Oostenrijk op twee deelstaten na volledig oranje kleurt op de kaart met reisadviezen, is het nog maar afwachten wanneer je als Nederlander weer enigszins normaal op vakantie kan naar het Alpenland. Toch is er een sprankje hoop, twee regio’s in Oostenrijk vallen namelijk buiten de code oranje regels!  Lees Meer…

WTF

18 oktober 2020

Zondag WTF #401

Een week dichterbij de winter en nog steeds dezelfde ellende. Anyway, tijd voor een beetje chillmode en een dosis WTF!  Lees Meer…

Meer Nieuws