Nieuws - 7 juni 2019   14:46 Één dode en zes gewonden door ongeluk met gondel in Zwitserse Titlis

Door:

Tijdens het uitvoeren van werkzaamheden aan een gondel in het Zwitserse Titlis ging het blijkbaar mis. Zes medewerkers raakten gewond en één is zelfs overleden aan zijn verwondingen. 

Het ongeval gebeurde gisteren in het Zwitserse skigebied, waar op dat moment onderhoudswerkzaamheden bezig waren aan de grote roterende ROTAIR gondel die het dorp Engelberg moet verbinden met de berg. De lift was op dat moment buiten gebruik.

Een tijdelijke beugel die geïnstalleerd was voor de werkzaamheden schoot los, waardoor twee kabels tevens los schoten en deze twee kabels hebben de medewerkers geraakt. Hoe dit precies kon gebeuren is niet bekend gemaakt, wel zijn de gevolgen dus erg groot gebleken.

Zes medewerkers liepen uiteindelijk zware verwondingen op en ondanks het feit dat de reddingsdienst snel ter plaatse was met in totaal vier helikopters, kon het leven van een zevende slachtoffer niet meer gered worden.

Ziekenhuis

Van de zes gewonden moesten er drie naar het ziekenhuis gevlogen worden met helikopters, de andere drie konden op locatie voldoende aan de verwondingen geholpen worden.

Of deze slachtoffers nog steeds in het ziekenhuis liggen is nog niet bekend, ook over de precieze verwondingen hebben de Zwitserse autoriteiten niets bekend gemaakt.

Oorzaak

Een team van forensische experts uit Zürich is inmiddels bezig met een uitvoerig onderzoek naar de oorzaak van het ongeval. Het enige wat bekend is, is dat de tijdelijke beugel die aan de hoofdkabel bevestigd was los is gekomen, maar hoe dit heeft kunnen gebeuren is nog altijd onduidelijk.

Bij het ongeval waren geen toeristen betrokken, aangezien de lift ten tijde van het ongeval dus ook niet operationeel was. De exacte omvang van de schade moet nog bepaald worden en pas als dat duidelijk is kan het Zwitserse Titlis bekend maken hoe lang de boel eventueel stil zal blijven staan.

 

Foto: Roger Gruetter / BET | Engelberg – Titlis

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws