Nieuws - 9 januari 2017   15:48 Een goed ontbijt is extra belangrijk bij koud weer!

Door:

Als je nog op zoek was naar meer excuses om je ‘s ochtends in het hotel helemaal vol te proppen met eieren, kaiserbroodjes en croissantjes dan hebben we ‘m voor je gevonden. Als je je in koude temperaturen begeeft dan wordt het aangeraden om stevig te ontbijten! 

Deze conclusie trok Nu.nl nadat ze met een Nederlandse huisarts gesproken hadden over het koude weer hier in Nederland en wat belangrijk is om daarbij te doen. Een van de belangrijkste is dus een goed ontbijt in de ochtend! Gooi jezelf dus maar vol in de ochtend bij het ontbijtbuffet en als je familie raar zit te kijken als je met je derde bord vol aan komt zetten heb je dus in ieder geval een goed excuus.

Maar goed, waarom is zo’n ontbijt belangrijk bij koude temperaturen? Simpel. Ons lichaam kan alleen maar warm worden door eten te verbranden! Als het heel erg koud is, zoals afgelopen week in de Alpen, moet je lichaam extra hard werken om je op temperatuur te houden en daarom moet je ‘s ochtends stevig ontbijten. Sla je het ontbijt over dan komt je ‘motor’ eigenlijk niet op gang en blijf je de rest van de dag rillerig. ‘s Ochtends vroeg de motor opstarten is dus de clue!

Verder kwam naar boven dat warme dranken drinken helemaal geen effect heeft. Je voelt je eventjes ietsjes warmer maar uiteindelijk doet het helemaal niks voor je lichaam. Warm douchen kan daarentegen wel (tijdelijk) helpen om je warm te voelen, maar daar moet je weer mee oppassen. Douche je te heet dan gaan je bloedvaten verder open staan en zodra je dan kou in gaat verlies je meteen heel veel lichaamswarmte, waardoor je lichaam alleen maar harder moet werken om het weer warm te krijgen. Koud douchen is eigenlijk veel beter, maar wie zit daar serieus op te wachten? Als het cold as balls is dan wil je toch wel even lekker onder een warme douche blijven hangen?

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws