Nieuws - 11 april 2018   15:39 Een van de rijkste Duitsers vermist na skitour rondom de Matterhorn

Door:

Je kan wel een bak geld hebben, de bergen geven daar echt helemaal niks om. Een van de rijkste Duitsers is vermist na een skitour bij de Matterhorn! 

Karl-Erivan Haub, de CEO van een hele grote Duitse retailgroep en één van de rijkste mensen die in Duitsland te vinden is, was aan het touren rondom de Zwitserse Matterhorn. Op zich niet heel veel bijzonders, want ja. Als je centen zat hebt dan kan je zo’n tripje wel veroorloven. Maar nu is er een grote zoektocht gaande aangezien de man tijdens deze tourtrip vermist is geraakt.

Volgens mensen die dicht bij Haub staan is hij een ervaren alpinist en hij was in het gebied om te trainen voor Patrouille des Glaciers Ski, een tourrace georganiseerd door het leger van Zwitserland.

De zoektocht is in ieder geval nog steeds gaande, maar het is alles behalve makkelijk te noemen. Het zicht in het gebied is erg slecht en er is ook een groot gevaar voor lawines, waardoor gevreesd wordt voor de situatie. De Duitser is in ieder geval al een aantal dagen vermist, waardoor de kans op overleving nu al bijzonder klein lijkt te zijn.

De familie Haub, eigenaar van retailorganisatie Tengelmann, heeft onlangs al de hoofdeigenaar verloren, namelijk de vader van Karl-Erivan Haub. De familie Haub heeft aangegeven dat ze altijd voorbereid zijn op dit soort situaties en dat het bedrijf ‘gewoon’ kan blijven opereren, maar het is natuurlijk niet bepaald ideaal te noemen. De zoektocht blijft in ieder geval nog even doorgaan, hier komen waarschijnlijk nog wel meerdere updates over online!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws