Nieuws - 9 februari 2016   18:35 Eerste Freeride Trip van Chicky Clinics weer grandioos succes

Door:

Ook voor Chicky Clinics is het seizoen al in volle gang, maar op de eerste freeride trip van het seizoen moesten ze nog even wachten. Tot nu dan, want ondertussen hebben ze ‘m er op zitten en gelukkig voor ons heeft Sanne de Jong haar avonturen en belevingen op papier vastgelegd zodat we mee kunnen genieten! Let op, na de klik beginnen we meteen!

Eindelijk was het dan zo ver: De eerste Freeride trip van het seizoen voor Chicky Clinics! Deze trip wordt georganiseerd voor vrouwen die nog geen of weinig ervaring hebben in de off piste, skiër of boarder, en met een afgeladen auto, onze gids Martine van der Hoorn en een aantal deelnemers rijden we dit keer richting Oostenrijk. Op naar de poeder, op naar een gezellig weekend!

Na een kleine 9 uur rijden arriveren we in het Stubai Tal. Het ziet er in ieder geval een heel stuk witter uit dan toen we hier in December waren. Een goed teken dus! We verblijven dit weekend in een groot appartement want als je met 10 vrouwen op pad gaat is enige ruimte wel wensbaar.

In de loop van de middag druppelen de deelneemsters 1 voor 1 binnen en is het meteen een gezellige boel. De groep bestaat uit 8 deelneemsters afkomstig uit Nederland, België, Zwitserland en Zweden. Een erg gemêleerd gezelschap, maar 1 ding heeft iedereen gemeen: we willen allemaal poeder (leren) rijden! Na een lekker warm soepje en het uitdelen van de goodiebags is het tijd voor het materiaal. Martine geeft een uitleg over het gebruik van de lawineset, we bespreken de plannen voor de volgende dag en het Salomon Freeride materiaal wordt uitgedeeld. Daarna is het tijd om richting bed te gaan, want de volgende ochtend is het weer vroeg op!

De eerste sporen

Na een heerlijk nachtje onder de Oostenrijkse dons te hebben geslapen pakken we de bus richting de Stubai Gletscher. Vanwege de goede weersomstandigheden is de gletjser de uitgewezen plek om vandaag poeder te scoren! De lucht is strak blauw, de temperatuur goed koud en Martine heeft mooie routes in haar hoofd.

Chicky Clinics

Eenmaal boven blijkt dat de wind aardig haar best heeft gedaan in de afgelopen tijd en hebben we veel te maken met een sneeuwlaag die door de wind in elkaar is gedrukt. Desalniettemin vinden we alsnog mooie stukken met poeder, zetten we first tracks neer en maken we de eerste faceplants. Na afloop van deze heerlijke dag moest er wel een klein apres-ski drankje vanaf! In de avond was het goed genieten van de kaasfondue in ons appartement.

Lekker poederen in een familiegebied

De volgende dag was het tijd om een ander gebied te gaan verkennen, namelijk Schlick 2000, een gezellig familiegebied in het dorpje Fulpmes. Het fijne aan dit soort familiegebieden is dat er nauwelijks freeriders te bekennen zijn, dus de kans is groter op onverspoord terrein. En dat geluk hadden wij ook!

Chicky Clinics

De hele dag hebben we tree runs gemaakt en de hele berg kaal gereden. Voor de meeste meiden waren de tree runs wel even wennen en hebben sommige hier en daar een boompje mee gepakt, maar dat mocht de pret niet drukken. Iedereen in het skigebied heeft geweten dat wij aanwezig waren want het gegiechel en gejoebel was van verre te horen!

Als kers op de taart gingen we, al hangend aan een touw achter een sneeuwscooter, richting de berghut Gotalm waar ze de heerlijkste lokale gerechten serveerden. In de middag deden we oefeningen met onze lawinepieper, sonde en schep. Je kunt nooit genoeg trainen en daarnaast is het ook nog eens leuk om echt opzoek te gaan naar een lawinepieper verstopt in de sneeuw. Een soort van verstoppertje voor volwassenen.

Chicky Clinics

Omdat we het niet konden laten hebben we daarna nog enkele mooie poederruns gemaakt en gespeeld in het glooiende terrein totdat de liften dicht gingen. Als afsluiting van de dag hebben we heerlijk gedineerd in de Dorfskrug van Fulpmes, waarna we allemaal klaar waren voor ons bed.

Mieders

Op de laatste dag hebben we nog een nieuw skigebied aangedaan bij het dorpje Mieders. Hier was echt geen enkele freerider te bekennen! Dus dat betekende voor ons first tracks!! We zijn op avontuur gegaan en zijn het bos ingedoken, heerlijke poeder turns gemaakt en uiteindelijk via het rodel pad weer onder bij de lift uitgekomen.

Chicky Clinics

Aangezien de helft van het gebied gesloten was en de lunch in de Gotalm zo goed was bevallen besloten we om na deze run weer richting Schlick 2000 te gaan voor een heerlijke uitgebreide lunch en de laatste poederbochten. Een betere afsluiting van dit gezellige weekend kon niemand zich indenken!

Chicky Clinics

Wat hebben we genoten van dit weekend en iedereen heeft weer super leuke en enthousiaste meiden leren kennen met dezelfde passie! We kunnen dan ook niet wachten tot de volgende trip! Roxy, Vans, Salomon, Salt, Pieps & Mizu bedankt voor de leuke goodies en het goede materiaal!

Chicky Clinics

Ben je nou ook nieuwsgierig geworden naar zo’n trip van Chicky Clinics? Wees er dan snel bij want ze zitten voor het aankomende jaar allemaal al bijna vol! De Mountain Awareness Trip van 6-10 maart in Kleinwalstertal heeft nog bijvoorbeeld 3 plaatsen over, de Norway Trip die van 9-16 april in Lofoten gaat plaatsvinden idem dito en de Huttentocht van 24-28 april in Silvretta heeft nog maar 2 plaatsen vrij. De meeste kans van slagen heb je bij de All Terrain Trip die van 24 – 28 maart in Portes du Soleil van start gaat met 5 plaatsen. Voor meer informatie klik hierrrr om naar de Chicky Clinics site te gaan!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws