Nieuws - 24 november 2015   13:21 Eerste lawinedode van het seizoen gevallen in Verenigde Staten

Door:

De eerste lawinedode van het wintersportseizoen 2015/2016 is gevallen. In de Verenigde Staten is een 25-jarige student om het leven gekomen door een lawine, tijdens een solo-expeditie op Mt. Russel in Californië. 

De 25-jarige Michael David Meyers was een student van UCLA en had het plan om solo Mt. Russel te beklimmen en te skiën. In de Verenigde Staten is een korte tijd veel sneeuw gevallen waardoor het lawinegevaar bijzonder hoog ligt en er ook heel wat lawine incidenten voor zijn gekomen, maar tot dusver waren er geen ernstige ongevallen gemeld.

Afgelopen zaterdag werd het lichaam van de skier gevonden onder een lawinepad van zo’n 22 meter lang en volgens de berichten heeft hij tijdens de val zulke zware verwondingen opgelopen, zoals veel gebroken botten, dat de kans groot is dat hij tijdens de val al is overleden. De lokale Sherrif vergeleek het ongeluk met een frontale autocrash terwijl je 160km/h gaat, zoveel impact had de sneeuwmassa.

Op donderdag begon overigens de zoekactie al, toen hij als vermist op werd gegeven en het gebied rondom Mt. Russel geteisterd werd door zware sneeuwval en harde windstoten. Op vrijdagochtend werd zijn auto gespot op een besneeuwde weg en niet veel later werden zijn muts en helm aangetroffen op de berg. De reddingsdienst kon pas op zaterdag met sonar apparatuur het lawinepad verkennen, waarop zijn lichaam dus gevonden werd.

Lawines komen overigens vaak voor rondom Mt. Russel, helemaal na zware sneeuwval en zware windstoten. Dit zorgt voor overhangende delen die gemakkelijk los kunnen komen, alhoewel het onduidelijk is of dit ongeval ook zo gelopen is. Michael David Meyers was in ieder geval een ervaren klimmer en hij had z’n tocht op Mt. Russel volledig uitgepland.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws