Nieuws - 3 oktober 2018   14:30 Eerste poedersuiker in de Alpen zorgt voor mooie plaatjes

Door:

En, zijn de winterkriebels al full pull aanwezig? Of begint dat pas over een paar weken te borrelen? Misschien kunnen we het alvast eventjes voor je aanwakkeren. Er is sneeuw gevallen in de Alpen, dus de eerste winterse beelden zijn weer overal te vinden!

Nee het is geen dikke vette dump en nee we gaan er waarschijnlijk helemaal niks aan hebben. Maar! Het betekent wel dat het eindelijk aan het gebeuren is, de zomer maakt eindelijk plaats voor ons favoriete seizoen van het jaar en er komt alleen maar meer sneeuw richting de Alpen.

De eerste plaatjes laten nog niks meer zien dan een klein laagje poedersuiker aan alle kanten, maar dat neemt niet weg dat het wegdromen eindelijk mag gaan beginnen.

La Rosiere:

 

Geplaatst door La Rosière – Espace San Bernardo op Maandag 1 oktober 2018

Val Thorens:

[En direct] Qui a DÉJÀ envie de chausser les skis ? 😀 J-46 ⛷–[Live] Who already wants to put on their skis? 😀 D-46 ⛷

Geplaatst door Val Thorens op Maandag 1 oktober 2018

Chamonix:

#CHAMLIVE ❄️Les premières neiges sont venues saupoudrer les Aiguilles de #Chamonix !

Geplaatst door Chamonix-Mont-Blanc op Dinsdag 2 oktober 2018

Saalbach:

Irgendwer hat die Berge angezuckert! 😮Someone sugared our mountains! 🤗

Geplaatst door Saalbach Hinterglemm op Dinsdag 2 oktober 2018

Kitzbühel:

❄️❄️❄️Well done Frau Holle 👍

💤 pssst bitte nicht stören – Frau Holle ruht sich gerade noch nach getaner ❄️Arbeit aus …. gut gemacht & bitte weiter so. 👍Gleich vormerken: ➡️ 13. Oktober 2018 ist Winterstart am Pass Thurn/Resterkogel.https://www.kitzski.at/de/aktuelles-service/starten-sie-im-skigebiet-kitzbuehel-kirchberg-als-erstes-in-den-winter.html

Geplaatst door KitzSki op Dinsdag 2 oktober 2018

In de hogere gebieden valt uiteraard de meeste sneeuw en de gletsjers die nu al open zijn, hebben wel degelijk aardig wat baat bij deze sneeuwval! Het park van Saas-Fee bijvoorbeeld ligt er nu supergoed bij en daar wordt alweer flink getraind voor het aankomende seizoen. In Hintertux is het niet anders, daar is onze eigen Mees van Lierop bijvoorbeeld al aangekomen om de eerste sneeuwmeters te pakken.

Saas-Fee:

Hintertux:

Het duurt nog wel even voordat de winter écht helemaal aangebroken is, maar dit is in ieder geval alvast een lekker begin. Zit je al lekker in de sneeuwmood?

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws