Freestyle. Nieuws - 8 november 2021   18:52 Eileen Gu landt in Stubai ‘s werelds eerste, vrouwelijke Double Cork 1440

Door:

Op de Stubaier Gletsjer is het feest en niet alleen omdat het zonnetje schijnt. Eileen Gu heeft de lat voor de vrouwelijke skiërs nog maar eens verhoogd met deze Double Cork 1440!

Poah, die Gu heeft de motor alvast aangeslingerd voor dit seizoen hoor! In Stubai is het de komende dagen druk met atleten die daar aan het trainen zijn en ook Gu is daar aanwezig. Om te trainen, maar blijkbaar dus ook om ‘even’ een World First eruit te persen.

Wat dat betreft heeft Eileen Gu zich ondertussen toch al wel aardig in de kijker weten te spelen. Op een positieve manier overigens, laten we daar even duidelijk over zijn. Ze wordt door menig freestyle wintersport kijker op de voet gevolgd wat er allemaal gebeurt en dat komt natuurlijk door haar prestaties! Want we zijn die twee X Games medailles toch nog niet vergeten?

Nee, dat lijkt me ook niet. En als we het daar over hebben dan kunnen we heel makkelijk even de brug slaan met deze ‘World First’, zoals ze dat zo mooi noemen. Want zoals de beelden al doen vermoeden: de mooie dagen in Stubai hebben z’n vruchten afgeworpen voor Eileen Gu. De Double Cork 1440 was nog nooit door een vrouwelijke skister geland en daarmee komt Gu meteen in het mooie boekje van recordhouders.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Eileen Gu 🖤 (@eileen_gu_)


Foto: Red Bull

Gerelateerde posts:

Meer Freestyle:

Meer Freestyle