Nieuws - 10 januari 2020   21:00 Einde seizoen voor Manuela Mandl, Núria Castán pakt Freeride World Tour wildcard

Door:

Slecht nieuws voor Manuela Mandl fans, want haar gaan we dit seizoen niet meer bij de Freeride World Tour voorbij zien komen!

Het is jammer nieuws, want de afgelopen jaren was de Oostenrijkse snowboardster goed bezig om haar podiumplekken veilig te stellen bij de Freeride World Tour. Manuela Mandl had namelijk in 2019 de derde plek voor haar rekening genomen en in het jaar daarvoor werd de Oostenrijkse zelfs gekroond tot winnares van de Freeride World Tour in de categorie snowboard women!

Maar goed, dat is dus bij deze verleden tijd en wel door een blessure aan haar achillespees. Dit alles gebeurde tijdens het hiken, dus het was ook nog niet eens op een moment dat het echt uit de klauwen liep. Of naja, we weten natuurlijk niet precies hoe Manuela Mandl altijd aan het hiken is, maar…

…Laten we zeggen dat het ons in ieder geval sterk lijkt dat ze ging extreme hiken. Ofzoiets. Anyway, Manuela Mandl liet weten ook erg teleurgesteld te zijn. “Terwijl mijn hoofd nog in de bergen zit, is mijn lijf op dit moment genoodzaakt om horizontaal te liggen. Het zou mijn tiende seizoen op een rij zijn om mee te doen in de freeride competitie, maar helaas vond mijn achillespees dat het teveel was voor nu. Well, that’s life!”

Het is jammer, maar we gaan Manuela Mandl dus even niet terugzien. Voor haar in de plaats is de Spaanse Núria Castán, die meteen een wildcard heeft gekregen voor het complete seizoen van de Freeride World Tour. Hoe Núria Castán reageerde toen ze te horen kreeg dat ze mee mocht doen is nog niet bekend, maar het zal zonder twijfel iets positiefs zijn!

Fotocredit: Maria Knoll voor Freeride World Tour

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws