Nieuws - 10 maart 2018   16:43 Elan komt met ski’s die je coachen door tegen je te praten

Door:

Een persoonlijke skileraar tussen onder je benen? Als we Elan mogen geloven gaat het werkelijkheid worden, zij hebben namelijk een bak sensoren gekoppeld aan een app die tegen je kan praten!

Als je serieus bent over het verbeteren van je skiskills dan kan het best wel tricky zijn om de teksten van een skileraar over te zetten naar je benen, maar daar heeft Elan dus iets op gevonden! Ze noemen het de Elan Smart Ski en de SLX Fusion is de eerste die de technologie gebruikt.

Maar goed, wat doet die Smart Ski precies? In de ski zitten meerdere sensoren verwerkt die in real-time kunnen volgen hoeveel druk jij op welk gedeelte van je ski’s zet, evenals zaken als flex om te bepalen of je de bochten wel goed in zet. Deze data kan door middel van een bluetooth verbinding doorgezet worden naar je smartphone, waar een app die data kan verzamelen om je een compleet beeld te geven van je run. Alle details kan je daarin verzamelen, waardoor je een veel uitgebreider overzicht krijgt dan de meeste wintersport trackers of smart-gear die bijvoorbeeld in je schoenen zit.

Elan heeft ook meteen een app laten zien waarin al die data verzameld wordt en waarmee je live tips kan krijgen via je koptelefoon. Over je koptelefoon krijg je te horen of je bijvoorbeeld teveel naar achter leunt of juist teveel naar voren, of je op de juiste manier je kantenwissel in zet en hoe je je zo snel mogelijk jezelf kan verbeteren.

Exacte details over de Smart Ski blijven we je nog even verschuldigd. Zo weten we niet of je je ski’s om de paar runs weer op moet laden omdat de bluetooth verbinding anders niet werkt, of je verplicht je telefoon moet connecten en nog wat andere zaken. Dit zal de komende maanden waarschijnlijk duidelijk gaan worden als Elan de plannen voor de nieuwe technologie verder uit gaat werken. Interessant is het in ieder geval wel!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws