Nieuws - 14 december 2019   10:33 Elevate Ski Exoskelet laat je langer en krachtiger skiën

Door:

De toekomst is gearriveerd! Een exoskelet aantrekken om beter je bochten te kunnen maken? Doodnormaal toch. Een Amerikaanse startup heeft er eentje in de verkoop! 

Het idee van de Elevate Ski Exoskeleton is vrij simpel begonnen. De makers hebben zelf verrotte knieën en daar hebben ze constant last van wanneer ze willen gaan skiën. Oftewel, tijd voor een oplossing! Een kniebrace kan het al een beetje fixen, maar dan ben je er écht nog niet. Speciaal daarom hebben ze een exoskelet ontwikkeld die het een stuk makkelijker moet maken om langer door te blijven gaan.

“Elevate assisteert niet bij hobbels, ijs, funparks, jumps, acceleratie of snelheid.” Dat is wat er vrijwel direct op de website staat van het product en daar willen ze even heel duidelijk over zijn. Dit exoskelet maakt je namelijk geen Terminator op ski’s, maar bestaat écht alleen om je te supporten en ervoor te zorgen dat je langer op de latten kan blijven staan zonder pijn te krijgen of moe te worden.

Opvangen van gewicht

De Elevate is ontworpen om tot 30% van het lichaamsgewicht op te vangen tijdens het skiën, waardoor de belasting op je knieën en je quads dus heel erg afneemt. Door een hele rits aan sensoren zou de Elevate bovendien alleen inschakelen wanneer het nodig is, waardoor het je skitechniek niet in de weg gaat zitten. Het systeem is juist zo ontworpen dat er niet voor je geskied wordt, maar dat jouw bewegingen extra ondersteuning krijgen zodat je spieren simpelweg minder belast worden. Je wordt dus geen mega goede skiër, maar je kan wél langer door.

Overigens kan je gebruik maken van vijf verschillende standen, die meer of minder kracht overnemen. Als je dus meer gevoel van controle wil hebben kan je je exoskelet minder hoog zetten en aan het einde van de dag, als je bovenbenen aanvoelen als spaghetti, kan je ‘m weer een standje hoger zetten.

Bevestiging

Gebruik van de Elevate zou heel simpel moeten zijn. Je pakt de hele unit, je zet ‘m met de meegeleverde banden vast rondom je benen en vervolgens doe je de bijgeleverde rugzak om. Daar zit alle techniek in verwerkt, dus je kan niet zonder de sneeuw in duiken. Het is daarna nog een kwestie van kabels inpluggen, het zaakje inschakelen en gas geven. Zo simpel zou het moeten zijn!

Bij die rugzak is wel nagedacht over het feit dat je ‘m gebruikt tijdens het skiën, dus je hebt een band om je middel en eentje rondom je borst zitten, zodat de tas goed vast zit. Op de plek waar je bij een airbag de truggel verwacht, zit in dit geval de controle unit waarmee je de verschillende powerstanden kan bedienen.

Reservering & testmogelijkheden

De Elevate Ski Exoskeleton heeft inmiddels al een officiële wachtrij voor potentiële kopers. Een verkoopprijs wordt op de website zelf niet vermeld, maar wel geven ze meerdere opties om ‘m het komende seizoen uit te proberen. Enige nadeel: dit doen ze alleen in ‘MURICA! Er zijn in totaal tien skigebieden in Amerika waar deze apparaten voor een dag gehuurd kunnen worden, al ben je dan al wel $109,- kwijt. Oftewel: die verkoopprijs gaat ook zeker niet goedkoop zijn.

Hoe dan ook, de rentals zijn dit seizoen beschikbaar in de volgende skigebieden: Northstar, Squaw Valley, Breckenridge, Keystone, Snowmass, Sun Valley, Big Sky, Park City, Deer Valley en Canyons. Reserveren voor de aankoop is nog steeds mogelijk, dat kan via de officiële website van Elevate!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws