Nieuws - 7 september 2016   16:30 Enorm gemotiveerde Isabelle Hanssen klaar voor het aankomende seizoen

Door:

We kunnen er lang en breed over praten, maar helaas was het afgelopen seizoen van Isabelle Hanssen er niet eentje om naar huis te schrijven. Uiteraard heeft het mooie momenten gehad, maar de blessure’s voerden jammer genoeg toch de boventoon. Als het aan Isabelle Hanssen ligt gaat daar verandering in aangebracht worden, want zij is helemaal gemotiveerd om het aankomende seizoen te knallen als nooit te voren en de nieuwe ranking op AFP geeft haar alvast een zetje in de goede richting!

Nu snappen we wanneer je het niet meer begrijpt aangezien Isabelle Hanssen na haar blessures uiteraard niet meer aan de start van een wedstrijd van formaat heeft gestaan. Hoe kan ze dan in vredesnaam toch nog plekken stijgen? Eigenlijk is het niet zo moeilijk en dus kunnen we het je meteen even heel kort en bondig uitleggen.

Wanneer je meedoet aan wedstrijden die opgenomen zijn in de ranglijst van de Association of Freeskiing Professionals (kort gezegd AFP) krijg je een aantal punten toegewezen die afhankelijk zijn van een paar factoren. Iedere wedstrijd binnen de AFP heeft namelijk een niveau, afhankelijk van de moeilijkheidsgraad en professionaliteit van de competitie. Dit loopt op van een bronze event, naar zilver, goud en uiteindelijk platinum. Het winnen van een platinum event levert uiteraard de meeste punten op, maar bijvoorbeeld vijfde worden in een gold event levert je ook weer meer punten op dan het winnen van een bronze event. Om het een beetje eerlijk te houden tellen slechts de vier beste resultaten mee voor de ranglijst van de AFP en je punten blijven bovendien maar een jaar staan.

Dit is dan ook de reden waarom Isabelle Hanssen nu is gestegen in de ranking en wel naar een 12e plaats, want de punten van de Audi Quattro Winter Games NZ, gehouden in augustus 2015, zijn nu verlopen. Dit was een platinum evenement en voor veel deelnemers was dit één van de hoogste puntenaantallen die ze hebben gehaald tijdens het afgelopen seizoen, waardoor ze nu dus gaan zakken op de ranking. Voor Isabelle zelf verandert er niks, omdat zij niet mee heeft gedaan aan die wedstrijd en haar oudste punten afkomstig zijn van de Dew Tour in december 2015.

Een mooie meevaller in een mindere periode kan je het zeker noemen, ook al is het diepste punt gelukkig al lang en breed geweest voor de Nijmeegse. Afgelopen januari spraken we met de Nederlandse Halfpipe specialiste over het een en ander, toen was ze immers net klaar met de revalidatie van haar schouderblessure. Helaas is het daarna tijdens een trainingsrun in Seven Springs, Pennsylvania, Amerika wederom misgegaan. Dit keer was het een zware knieblessure en daarmee zat het seizoen er direct op voor Isabelle, maar na dit dieptepunt heeft ze zichzelf weer uit het dal getrokken en heeft de Nijmeegse eigenlijk alleen maar een stijgende lijn laten zien. Sterker nog, waar ze van te voren samen met haar fysiotherapeut een plan maakte om over 8 maanden op niveau te zitten, daar kan ze nu alweer nieuwe plannen gaan maken omdat Isabelle Hanssen al na 5 maanden op dat niveau is aangekomen!

Dit komt mede door de drive die de Nijmeegse vanaf minuut één na haar operatie heeft gehad want men oh men wat komt daar een enorme energie vanaf. Dan zie je pas wat passie voor de sport met een mens kan doen! Isabelle Hanssen is dan ook gebrand om sterker dan ooit terug te komen én het aankomende seizoen belangrijke punten te pakken.

Dat laatste is overigens ergens ook wel een must als Isabelle haar Olympische droom niet vaarwel wilt zeggen. Voordat ze mee mag doen aan de Olympische Spelen van 2018 in PyeongChang moet er namelijk goed gescoord worden! Maar goed, de neus van Isabelle Hanssen staat al de goede kant op en de energie is klaar om losgelaten te worden in de halfpipe dus we hebben er alle vertrouwen in.

Nu is het nog meer aansterken en weer vertrouwen krijgen op de ski’s om in de aankomende winter volle bak aan de wedstrijden mee te gaan doen. De planning is om in november richting Amerika te gaan om te trainen en in februari zal ze mee doen aan de eerste World Cup wedstrijd sinds lange tijd. Vanaf dat moment is het plan om, als haar budget het toelaat, richting Zuid-Korea af te reizen voor het test event om alvast een idee te krijgen van de grootste uitdaging in haar leven.

We hopen uiteraard voor Isabelle Hanssen dat haar Olympische droom gaat uitkomen en stel dat dit doorgaat dan zal dit ook voor de Nederlandse wintersport een enorme boost opleveren. De laatste keer dat er een Nederlandse skiër aan de Olympische Spelen mee mocht doen was namelijk in 1994, toen Michiel de Ruiter op de startlijst stond voor het onderdeel aerials.

Ja, dat is al even geleden dus. Maar goed, met deze 12e plek in de ranglijst zet Isabelle Hanssen weer een goede stap richting het behalen van de Olympische kwalificatie en wij hopen dan ook van harte dat we haar in 2018 aan mogen moedigen op de Spelen in Zuid-Korea!

Bron:

Foto's: Dirk van Gerwen

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws