Nieuws - 19 oktober 2017   10:20 ‘Envy Ski Frame’ laat je skiën in een paar snowboardschoenen

Door:

We hebben er weer eentje in de categorie ‘waarom de f*ck zou je dit kopen’! Een toevoeging waardoor je kan skiën in je snowboardschoenen. Zeg maar bye bye tegen je flex, blijkbaar gaan we spaghetti skiën! 

Heel soms komen er van die mensen voorbij die absoluut geen skischoen aan willen trekken omdat ze te zwaar zijn, te hard zijn of om wat voor reden dan ook zelfs na 10 keer bootfitten nog pijn doen. Voor die mensen is er een hele makkelijke oplossing: stoppen met skiën! Maar goed, toch zijn er mensen die dit geklaag horen en er een gat in de markt in zien. Die mensen maken dan weer een binding waardoor je kan skiën met je snowboardschoen! We shitten je niet…

Of de makers zelf gewoon niet kunnen skiën of dat ze geïnspireerd zijn door een of andere halve idioot weten we niet, maar het kan nooit echt goed zijn voor je skills. Skischoenen zijn niet voor niets aardig hard aangezien je natuurlijk wel een directe feeling met je latten moet hebben! Met een stel zachte schoenen op je ski’s kan je dat natuurlijk niet echt zeggen…

Envy Snow Sports, de makers van dit apparaat, zeggen dat de Envy Ski Frame ‘support en performance geeft voor goede skicontrole’. Right. Met je softboots? Je zet je snowboardschoenen vast met een drietal straps die vergelijkbaar zijn met wat je ook op normale snowboardbindingen ziet. Oftewel, een strap voorop, eentje in het midden en dan tot slot nog eentje aan de bovenkant om iets te genereren wat op extra controle zou moeten lijken. Of zoiets. Die straps zijn niet heel erg stevig en dat is precies waar de schoen gaat wringen, want het kan niet anders dan dat je dit gaat merken tijdens het skiën!

Hoe het met de flex zit en waarmee het vergelijkbaar is heeft Envy Snow Sports niet bekend gemaakt, maar het kan nooit heel veel zijn. “Skiërs kunnen nu eindelijk zachte, warme en comfortabele schoenen gebruiken in de sneeuw. Je kan makkelijk door het skigebied heen lopen en het lichtgewicht systeem is bruikbaar met alle standaard skibindingen,” aldus Envy Snow Sports zelf.

Zoals je merkt zijn wij aardig sceptisch over dit idee, zeker gezien de mogelijkheden die er tegenwoordig zijn om met bootfitting je skischoenen écht als een stel pantoffeltjes te laten voelen. Waarom wil je dan nog met een setje snowboardschoenen in je ski’s staan? Als je niet zo goed op de lange latten bent, dan ga je hier écht niet beter van skiën. Sterker nog, de kans dat je skills verbeteren is minimaal omdat je hele belangrijke feeling mis gaat lopen. Anyway, je kan ‘m via de website van Envy Snow Sports bestellen voor $379,-, oftewel ongeveer €320. En daar komen je snowboardschoenen dan nog bij! Oftewel, je bent dik 500 euro kwijt en voor die prijs heb je ook een setje perfect gefitte fancy skischoenen. Wij zouden het wel weten!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws