Nieuws - 14 augustus 2015   14:32 EpicMix Time geeft realtime wachttijden voor de skilift!

Door:

Ga je in het absolute hoogseizoen naar de sneeuw? Bereid je dan maar voor op behoorlijke wachtrijen in de populaire skigebieden als je naar de skilift gaat. Het Amerikaanse Vail Resorts wil er iets aan doen en wel met een speciaal ontworpen app! 

Gisteren is in Amerika EpicMix Time onthuld door Vail Resorts, een soort van fileinfo app voor tijdens de wintersport! Niemand wilt graag lang wachten voor de skilift net als dat niemand graag in de file wilt staan, dus eigenlijk is het best vreemd dat dit idee nog niet eerder uit is gewerkt. De app moet realtime informatie kunnen geven over de wachttijden bij verschillende skiliften zodat jij een route kan plannen waar je minimaal stil hoeft te staan!

De applicatie werkt vrij simpel. Er worden bluetooth, WiFi en telefoonsignalen gemeten bij de skilift en deze informatie wordt direct doorgestuurd naar een server. Als jij de app opent kan je precies zien op de kaart waar de langste wachtrijen staan en hoe lang je ongeveer stil moet staan voordat je in mag stappen. Door op deze manier te meten kan EpicMix Time veel preciezer werken dan tot nu mogelijk is geweest.

EpicMix Time is een app van Vail Resorts zelf, dus het is ook niet vreemd dat het voorlopig alleen zal werken in enkele skigebieden die zij runnen. Tijdens het aankomende seizoen kan je de app gebruiken in Vail, Keystone, Breckenridge en Beaver Creek, maar de verwachting is dat ze dit snel uit gaan breiden naar andere gebieden. In de toekomst willen ze ook nog realtime informatie geven over de drukte bij restaurants en skishops, maar dat zal pas gebeuren wanneer de app 100% perfect werkt. Waarschijnlijk zal EpicMix Time niet naar Europa komen omdat Vail Resorts hier geen skigebieden bezit, maar zeg nooit nooit..!

“EpicMix Time zorgt voor extra transparantie naar onze gasten toe, we kunnen de exacte wachttijden voor de lift door communiceren zodat ze zelf de keuze kunnen maken waar ze heen gaan en ze zo meer tijd op de pistes te geven,” aldus Kristen Lynch, de hoofd van Vail’s marketing afdeling. “Dit is weer een nieuwe innovatie van ons team om meer digitale technologie te introduceren op de piste zonder af te doen aan de schoonheid van de bergen.”

De app zal later in het seizoen te downloaden zijn, om er gebruik van te maken heb je wel een gratis EpicMix account nodig.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws