Nieuws - 12 maart 2020   10:20 Europa beleeft ‘warmste winter ooit gemeten’

Door:

Met al het coronanieuws zou je bijna vergeten dat er nog meer nieuws te melden is deze winterperiode. Europa heeft de warmste winter ooit meegemaakt! 

Dat het winterseizoen 19/20 een hele bijzondere is, dat mag inmiddels wel duidelijk zijn! Het begon met idioot veel sneeuw in november, maar vervolgens bleef het veel te lang droog. En ook nog eens te warm!

Inmiddels zijn de cijfers bekeken en deze bevestigen wat we allemaal eigenlijk al wisten: deze winter is de warmste die ooit gemeten is. December, januari en februari zijn in totaal gemiddeld 1,4 graden warmer geweest dan het vorige record, wat misschien niet heel veel lijkt, maar dit gaat dus over het gemiddelde. De uitersten zijn nog veel extremer geweest en dat is geen goed nieuws.

Her en der moest zelfs sneeuw geïmporteerd worden om verschillende events door te kunnen laten gaan. In Helsinki, Finland hebben ze zelfs voor het eerst sinds de metingen geen sneeuwval gehad in januari wat voor een locatie die zo noordelijk ligt, bijzonder extreem te noemen is.

Het Europese Copernicus Climate Change Service (C3S) voert deze metingen uit. “Hoewel deze winter zeer extreem van karakter is geweest, zullen we deze warme temperaturen vaker gaan ervaren door de opwarming van de aarde”, aldus de directeur van C3S. Wat de lange termijn gevolgen hiervan zullen zijn moet nog bekeken worden worden.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws