Nieuws - 9 augustus 2018   18:41 Europees biertekort dreigt door idioot warme zomer

Door:

We schreven al een keer over een dreigend biertekort waar ze in Engeland mee te maken hebben, maar dit probleem kan nog een stukje verder gaan. Er dreigt een Europees tekort! 

De bizar droge en warme zomer kan maar zo z’n tol gaan eisen, want de productie van gerst en hop kan daardoor aardige problemen op gaan lopen. Niet alleen stijgt de prijs van de grondstoffen, ook kan de levering aardig in de problemen komen. De ene brouwerij zal hier grotere issues mee hebben dan anderen en het is nog even afwachten hoe het gaat lopen.

In Scandinavië, Noord-Duitsland, de Baltische staten en Nederland is de oogst van gerst en hop aardig verpest door het warme weer en dus is de oogst mislukt. Sommige bierbrouwerijen zijn volledig afhankelijk van de soorten die in deze gebieden groeien, waardoor de problemen dus in een rap tempo toe kunnen gaan nemen!

Dat de bierprijs de komende maanden omhoog gaat, is in ieder geval al wel een vast gegeven. De grootste bierbrouwerijen zijn namelijk druk bezig met het opkopen van grote partijen om de productie de komende maanden te garanderen, waardoor de prijzen van de grondstoffen natuurlijk stijgen. Daarnaast is het voor de kleinere partijen of voor de biersoorten waar specifieke hop- en gerstsoorten voor nodig een heel stuk lastiger, omdat de grondstoffen er simpelweg niet zijn.

Wat de impact wordt is nog niet helemaal duidelijk, al hebben de Duitse bierbrouwers alvast de prijzen verhoogd. En laat daar nu net een heel groot deel van jouw après-ski bier vandaan komen! Voorlopig lijkt het nog niet om euro-werk te gaan, maar om tientallen centen per biertje. Lijkt misschien niet veel, maar als je dit uitrekent over de liters pils die ieder jaar weggetikt worden, dan heeft een serieuze impact..

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws