Nieuws - 21 mei 2020   18:08 Europees Centrum voor Ziektebestrijding: ‘Skigebieden grote rol in coronauitbraak’

Door:

Harde woorden vanuit de instanties. Niet alleen Oostenrijk ligt onder vuur, vrijwel alle skigebieden worden nu aangeduid als brandhaarden van het coronavirus door het Europese Centrum voor Ziektepreventie. 

Waar Oostenrijk en dan specifiek Ischgl keihard onder vuur liggen vanwege de aanpak van het coronavirus en uitbraak, kaart een Europees instituut nu aan dat vrijwel alle skigebieden een wezenlijke rol hebben gehad in de verspreiding van het virus. Veel coronagevallen kunnen namelijk toebedeeld worden aan verschillende skigebieden en daar zou de verspreiding in een stroomversnelling zijn geraakt.

“De skigebieden hebben een grote rol gespeeld. Veel coronagevallen zijn wezen skiën in de Alpen”, aldus het Europese Centrum voor Ziektebestrijding en Controle (ECDC). “Mensen staan dicht op elkaar in de liften en de horeca, waardoor de verspreiding zeer snel kon gaan.”

Het ECDC heeft aangegeven dat met name in februari en de eerste weken van maart veel mensen geen oog hadden voor de verspreiding van de ziekte en dat er veel ‘onverantwoord’ gedrag vertoond zou zijn. Volgens het ECDC hadden de skigebieden zelf meer moeten doen om de verspreiding te voorkomen en hadden ze eerder maatregelen aan moeten kondigen om de gevolgen te beperken. Doordat dit pas gedaan is toen het al ‘te laat was’ kon het virus zich wekenlang probleemloos verspreiden door heel Europa.

Rechtszaak

In Oostenrijk gaat in ieder geval een rechtszaak gevoerd worden rondom de uitbraak van het virus en dan specifiek het handelen in Ischgl. Of dit ook nog in andere landen gaat gebeuren is nog niet bekend.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

WTF

20 september 2020

Zondag WTF #397

Je weet dat het glad is wanneer de bus zijwaarts voorbij komt glijden! En wist je dat je geen staal nodig hebt voor een zieke S-Rail?  Lees Meer…

Meer Nieuws