Nieuws - 9 mei 2019   13:25 ‘Europese skipas’ Snowpass maakt lijst met skigebieden bekend

Door:

Een soort Epic Pass, maar dan voor Europa? Hij komt eraan en deze skipas heeft nu z’n lijst met gebieden bekend gemaakt! 

Ze kopten ‘m wel lekker in. 176 dagen wintersport in 100 skigebieden door heel Europa. Oftewel, een gecombineerde skipas waar heel veel skigebieden bij aangesloten zitten voor de rondreizende wintersportliefhebber! Waar kennen we dat van? Juist, initiatieven zoals de Amerikaanse Epic Pass hebben dit al jaren. Maar goed, nu dus ook in Europa.

Snowpass, zoals de pas door het leven gaat, is een volledig Europees initiatief en werkt met vergelijkbare voorwaarden. Voor één prijs koop je een pas die je het hele seizoen door kan gebruiken in alle aangesloten skigebieden. Geldig vanaf 1 november tot en met 25 april en dan mag je per gebieden 10 aaneengesloten dagen gebruik maken van je pas. Kosten? €895,-. Of €395,- als je een van de 50.000 eerste klanten bent.

Klinkt leuk, maar wat krijg je er nu echt voor terug? Hier was veel onduidelijkheid over, maar inmiddels is de lijst met skigebieden bekend gemaakt. 22 gebieden in Italië, 21 in Oostenrijk, 17 in Frankrijk, 16 in Duitsland, 15 in Zwitserland, 5 in Polen en Spanje, Slovenië en Portugal hebben er één.

En zit daar kwaliteit tussen? Eerlijk is eerlijk, veel van die gebieden zijn aan de kleine kant met een handjevol pistes en niet heel veel kilometers, maar toch zitten er wel een paar zwaargewichten tussen:

  • Sierra Nevada (110 km)
  • Isola 2000 (120 km)
  • Les Orres (100 km)
  • Silvapark Galtür (43 km)
  • Tarvisio (25 km)

“We zijn nog aan het overleggen met heel veel skigebieden”, aldus Snowpass zelf. “We blijven eraan werken om onszelf te verbeteren en we willen de grootste skipas ter wereld worden.” Deze november zal het eerste seizoen voor Snowpass van start gaan en ze hebben zelf goede hoop dat ze voor die tijd nog nieuwe skigebieden aan kunnen lussen. Het ultieme doel is om een seizoensalternatief te zijn voor de regionale passen die nu al veel gezien worden in de Alpen, zoals de Salzburger Superskicard en de Tirol Snow Card in Oostenrijk.

Voor de volledige lijst met skigebieden kan je terecht op Snowpass.com, waar vanaf 12 mei de kaarten in de verkoop gaan. De eerste 50.000 klanten krijgen een fikse korting en kunnen ‘m dus kopen voor €395,- ipv de reguliere €895,-.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Een extreem lome zondag hoort wel een beetje bij deze tijden. Toch? Die maken we even helemaal. compleet voor je met een dosis WTF!  Lees Meer…

Meer Nieuws