Freestyle. Nieuws - 14 april 2019   15:16 Evy Poppe claimt derde plek bij JWK Big Air in Klappen

Door:

Het Belgische snowboard talent heeft haar kunsten laten zien in Zweden, met een derde plek als resultaat! 

De afgelopen dagen werd het Junioren Wereld Kampioenschap Snowboarden gehouden in het Zweedse Klappen en daar stonden meerdere deelnemers uit de lage landen op de startlijst. Met name tijdens de Big Air competitie deden de laaglanders het goed met meerdere finale plaatsen, maar de absolute topper was Evy Poppe met haar derde plek tijdens de finales.

Evy wist deze derde plek te claimen dankzij een Frontside 540 Indy en een Cab 540 Mute, waarmee ze haar eerste JWK medaille heeft weten te claimen met een score van 145.75.

Winnaar

De Canadese Sommer Gendron was de grote winnaar op de Big Air dankzij haar Backside 720 Mute en een Cab 540 Mute. Op de tweede plaats kwam de Duitse Annika Morgan terecht door een Backside 720 Mute en een Cab 540 Tailgrab, wat haar 147.75 punten opleverde en dus een heel klein gat met Evy Poppe.

Benelux prestaties

Op de achtste plek kwam de Nederlandse Melissa Peperkamp terecht die eveneens de finales mocht rijden. Bij de mannen waren het Casper Wolf en Rakim Foy die de Nederlandse eer mochten verdedigen, zij kwamen respectievelijk op de 13e en de 15e positie terecht in Klappen. De Belgische Jules de Sloover werd 39e en tot slot was Dylan van Hoeij ook nog aanwezig, hij kwam uiteindelijk terecht op de 76e plek.

 

Foto: FIS Snowboard

Gerelateerde posts:

Meer Freestyle:

Meer Freestyle