Freestyle. Nieuws - 18 januari 2020   15:04 Evy Poppe pakt overwinning bij Youth Olympic Games, Melissa Peperkamp tweede

Door:

De Lage Landen hebben de Youth Olympic Games in Zwitserland aardig geclaimd! Tijdens de finale hebben Evy Poppe en Melissa Peperkamp de prijzen naar binnen geharkt, met goud en zilver! 

Tijdens de kwalificatie, die vanochtend verreden werd, ging het al erg lekker voor de Nederlandse Melissa Peperkamp en de Belgische Evy Poppe! De dames uit de Lage Landen wisten daar al de eerste twee plekken te claimen, dus voor de finales waren alle ogen op deze twee dames gericht. Zeker gezien het gat qua punten met de concurrentie was de kans vrij groot dat er een overwinning aan zat te komen voor één van deze twee.

Finales

Tijdens die finales in het park van Leysin was het al stuivertje wisselen tussen Melissa Peperkamp en Evy Poppe. Na de eerste run stond Evy Poppe fier bovenaan met 88.75 punten, maar daar ging Melissa Peperkamp nog even overheen tijdens de tweede run met een score van 91.75. Alles zou neerkomen op de derde run, waarin Evy Poppe als laatste naar beneden mocht, vlak na een val van Melissa Peperkamp.

En tijdens die allerlaatste run wist Evy Poppe alles eruit te persen en een score van 94.00 bij elkaar te harken! Hiermee mocht ze de gouden medaille ophalen bij het podium, gevolgd door Melissa Peperkamp die met het zilver naar huis gaat.

Met deze geweldige prestaties hebben ze deelnemers van over de hele wereld af weten te troeven met een behoorlijke marge. Op de derde plaats kwam de Zwitserse Bianca Gisler terecht met een score van 78.25 punten, gevolgd door Hinari Asanuma op de vierde positie met 75.00 punten. De volledige uitslag is te vinden op de FIS pagina!

 

Als er meer informatie is rondom de Jeugd Olympische Spelen (qua tricks etc) dan updaten we dit artikel of we bouwen gewoon een compleet nieuwe.

Foto: OIS/Ben Queenborough

Gerelateerde posts:

Meer Freestyle:

Meer Freestyle