Nieuws - 8 maart 2020   9:08 Extreme maatregelen in Italië: Lombardije en andere regio’s vollledig in quarantaine

Door:

Een extreme stap en eentje die we eigenlijk nog nooit hebben gezien. Italië gaat op slot, ongeveer een kwart van de bevolking gaat in quarantaine! 

Deze beslissing is de grootste actie tegen het coronavirus buiten China, waar nog steeds de meeste gevallen te vinden zijn. Toch gaat het in het noorden van Italië bijzonder hard, met in totaal 5.800 gevalen in het land, waarvan 233 fataal. Het totaal aantal infecties steeg op zaterdag nog met 800 en tot dusver heeft alleen China meer doden door het virus.

Quarantaine

Gisteren lekte er al een concept voor deze grootschalige quarantaine uit, maar toen deed de regering er alles aan om de situatie nog rustig te houden. Enkele uren later is deze quarantaine dus officieel ondertekend door de Italiaanse regering, waardoor er nu 16 miljoen in lockdown zitten.

De hele regio Lombardije zit nu in quarantaine en de provincies Modena, Parma, Piacenza, Reggio Emilia, Rimini, Pesaro, Urbino, Veneto, Padua, Treviso, Asti en Alessandria zijn eveneens gesloten. Ook Milaan en Venetië horen bij deze ‘rode zones’ en de maatregelen gelden tenminste tot 8 april.

Mensen mogen deze gebieden alleen verlaten wanneer het strikt noodzakelijk is, verdere details hierover zullen nog volgen. Voor nu geldt dat zwembaden, musea en scholen allemaal dicht zullen moeten, evenals religieuze diensten die stilgelegd worden. Restaurants en bars mogen open blijven, mits er een veilige afstand van minimaal 1 meter tussen klanten en personeel gegarandeerd kan worden.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws