Nieuws - 1 maart 2018   15:16 Faction komt met Limited Edition Candide Thovex 5.0 ski

Door:

Altijd al dé enige echte ski van Candide Thovex willen skiën? Faction heeft een Limited Edition binnen de CT lijn gepresenteerd en je moet er snel bij zijn. Er worden maar 200 geproduceerd en er is maar één lengte! 

Candide Thovex werkt al een tijdje samen met Faction om de CT lijn op de markt te brengen en de nieuwe CT 5.0 LTD is het ultieme resultaat van deze samenwerking. Faction brengt namelijk de allereerste CT 4.0 terug tot leven zoals hij ooit op de markt is gekomen, onder de noemer van de nieuwe 5.0. Dit is namelijk de ultieme ski zoals Candide Thovex himself het liefste ziet.

De CT 5.0 is dus een limited edition en er worden maar 200 modellen van geproduceerd. Omdat dit dé ski van Candide zelf is, heb je ook geen keuze in lengte aangezien Candide zelf natuurlijk ook geen verschillende lentes nodig heeft! 183 cm is waar je het mee moet doen. Onder de voet is de CT 5.0 122mm breed waardoor het dus aardige poederbakken zijn, met een sidecut van 152 / 122 / 140 mm.

Faction CT 5.0Faction CT 5.0

Zoals we meermaals hebben kunnen zien in de One of Those Days reeks ramt Candide Thovex zo hard mogelijk naar beneden en springt en draait over alles wat hij tegenkomt, dus die brede poederbakken hebben ook aardig wat freestyle elementen in de ski zitten! De CT 5.0 heeft een verbeterde lichtgewicht kern erin zitten, die voor evenveel pop moet zorgen als de originele CT 4.0, maar dan met veel minder gewicht. Ook zijn de sidewalls verbeterd om te voorkomen dat de ski’s beschadigd raken. Oftewel, de oude klassieker is gewoon weer terug, maar dan wel met een paar updates om ‘m 2018/2019 proof te maken.

Exclusief

Dus, ben je helemaal hyped over deze nieuwe ski en wil je naar de winkel rennen om een paartje te scoren? Dan heb je pech, want het gaat geen makkelijke worden om deze ski’s te kopen. De 200 exemplaren die worden gemaakt komen maar bij een hele kleine hoeveelheid winkels te staan en ze zijn ook nog eens stuk voor stuk genummerd.

Faction CT 5.0

De volgende shops krijgen in ieder geval één setje:

Europa

3Sixty – Stans, Zwitserland
Backside – Bagnes, Zwitserland
Bergwerker – Stuttgart, Duitsland
Blue Tomato – Innsbruck, Wenen & Schladming, Oostenrijk
Cota 1700 – Baqueira, Spanje
Freeze Pro Shop – Edinburgh, Groot-Brittanië
Intershop – Corminboeuf, Zwitserland
Kundalini – Zürich, Zwitzerland
Montaz- La Ravoire, Frankrijk
Mountain Air – Bagnes, Zwitserland
Neige Aventure – Nendaz, Zwitserland
Skistore – Göteborg, Zweden
Speck Sports – Bitschwiller-lès-Thann, Frankrijk
Sport Bittl – München, Duitsland
Sport Jennewein – St. Anton, Oostenrijk

Noord-Amerika

EVO – Seattle, Portland, Denver, USA
Footloose – Mammoth Lakes, USA
Granite Chief – Truckee, USA
Powder House – South Lake Tahoe, USA
Ski Monster – Bosten, USA
West Coast Sports – Vancouver, Canada
Westside Ski Bike Board – Vancouver, Canada

Japan

Sanwa Sports – Osaka
Ski Shop Vail – Tokyo

Ook kan je de ski online kopen via factionskis.com, maar het is nog niet bekend hoeveel van deze ski’s daadwerkelijk online in de verkoop gaan. Gezien het totaal van 200 setjes, gaan het er bijzonder weinig zijn. Als je nog een paartje wilt, moet je snel zijn!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws