Nieuws - 31 januari 2020   12:59 Felix Neureuther: “Stop met zomerskiën”

Door:

De recent gepensioneerde skiër Felix Neureuther heeft een opmerkelijke uitspraak gedaan. Hij roept iedereen op om te stoppen met zomerskiën in de Alpen! 

Eind vorig seizoen stopte de Duitse Felix Neureuther ermee en sindsdien zit hij niet stil. Hij is veel bezig met televisieuitzendingen en hij is een van de commentatoren op de Duitse televisie. Nu heeft hij tijdens de ISPO een uitspraak gedaan over de toekomst van de wintersport.

“We moeten voorzichtig zijn met onze gletsjers”, aldus Neureuther. “Waarom moet er getraind worden op de gletsjers in juli? We moeten zorgen voor een stabiele toekomst.” Deze omzwaai is vooral gekomen vanwege het vaderschap. “Wanneer je vader wordt, dan veranderen je prioriteiten. Ik denk veel meer aan de toekomst, de natuur en de bescherming daarvan.”

Felix kaart aan dat het skiën op de gletsjers in de zomermaanden zo zwaar belastend is voor het milieu en het klimaat, dat dit niet meer opweegt tegen de extra trainingsmogelijkheden. Hij stelt ook dat die zomermaanden prima gebruikt kunnen worden voor fysieke trainingen en dat de sneeuwtrainingen het beste gedaan kunnen worden wanneer de condities daar ook voor geschikt zijn.

Tegenstand

Toch is zeker niet iedereen het eens met de stelling van Neureuther. Het wedstrijdseizoen duurt zo lang, dat het tegenwoordig moeilijk is om nog ‘normaal’ te trainen. Tijdens de zomermaanden besteden de atleten vaak tijd aan het testen van nieuw materiaal en het perfectioneren van de skitechniek. Daar is tijdens het seizoen zelf simpelweg geen tijd meer voor, aangezien dit in één ruk door gaat.

De oplossing van Felix is vrij simpel: “Start het seizoen een paar weken later. Het is nergens voor nodig om zo vroeg te beginnen.” Traditiegetrouw start het skiseizoen altijd erg vroeg in oktober met een eerste wedstrijd op de Rettenbach gletsjer in Sölden. Door de start op te schuiven en de kalender iets korter te maken, neemt de trainingsdruk op de gletsjers vrij snel af.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws