Nieuws - 11 februari 2019   9:18 FIS en World Snowboard Federation gaan samen verder

Door:

De World Snowboard Federation en de FIS hebben een akkoord weten te bereiken. Ze trekken de puntenlijst volledig samen en dat is op z’n minst historisch te noemen!

De splitsing tussen de FIS en de WSF is al sinds jaar en dag een realiteit en het zorgt altijd voor moeilijke keuzes voor de atleten. Beide federaties hadden een eigen puntenlijst en op basis van die punten wordt bepaald of iemand aan een wedstrijd mee mag doen. Je snapt dan waarschijnlijk ook wel waar de schoen wringt! Iemand die diep in de WSF competities zit, zou daardoor niet zomaar aan een World Cup mee mogen doen.

Nu tijdens het WK in Park City hebben de FIS en de WSF aangekondigd dat ze deze puntenlijst samen gaan trekken. de World Snowboard Points List wordt per direct overgedragen aan de FIS en dat betekent dat de volledige samenkomst van het competitieve snowboarden een heel stuk dichterbij is.

Overigens zal de WSF nog gewoon blijven bestaan en gaat er wel gekeken worden naar verdere integratie, met name op het gebied van kalenders en regelgeving.

Ontwikkeling

Een van de vlakken waar de WSF heel erg sterk in is, is de ontwikkeling van jong talent en het ondersteunen van relatief kleine lokale wedstrijden. De WSF zal deze rol dan ook blijven vervullen en ook hier zal meer samenwerking met de FIS plaatsvinden.

“Deze samenvoeging zorgt voor een eenduidig carrière pad voor atleten en landen. Ik heb dan ook bewondering voor iedereen die ondanks alles door bleven gaan en gingen voor wat het beste is voor de sport en de atleten, niet alleen voor de organisaties. Onze verantwoordelijkheid is niet veranderd, maar de tools voor het implementeren van ondersteuning voor wedstrijden en ontwikkeling binnen het snowboarden wel”, aldus Dean Gosper, voorzitter van Snowboard, Freestyle & Freeski binnen de FIS.

Satu Järvelä, president van de WSF, vertelde het volgende: “Ik ben erg dankbaar voor de moeite die iedereen hierin heeft gestoken om dit punt te bereiken. Deze unieke samenwerking helpt de WSF om de middelen te bieden aan alle landen om snowboarden te promoten als een gezonde activiteit voor iedereen. We blijven toegewijd aan alle landen, zowel georganiseerd als onafhankelijk, en we blijven de individuele events ondersteunen via dit samengevoegde platform. De zorg voor de WSPL wordt nu geregeld door de FIS samen met de snowboard landen en dit laat de WSF focussen op de groei van de nieuwe generatie snowboarders.”

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws