Nieuws - 8 februari 2019   8:28 FIS President Gian Franco-Kasper zwaar onder vuur na recente uitspraken

Door:

Ehm. Wat? Blijkbaar is er een steekje los bij de president van de FIS. In een recent interview heeft hij heel wat uitspraken gedaan die écht niet goed zijn gevallen! 

Als voorzitter van de internatiole ski federatie moet je het volledig hebben van een goede winter en dat is precies in een van de dingen waar hij hele rare uitspraken over heeft gedaan. Een interview in de Zwitserse krant Tages Anzeiger heeft het hele zaakje in gang gezet.

Klimaatverandering

In dat interview stelt namelijk dat klimaatverandering helemaal niet bestaat. “Er is geen bewijs. We hebben sneeuw, soms juist heel erg veel.” Right. Dat is Donald Trump-level bullshit en iemand die vooraan zou moeten staan als het aankomt op het behoud van de winter en de sneeuw die zulke uitspraken doet? Op z’n minst zorgwekkend te noemen…

Dictators

But wait, there’s more! De gekkie-trein is nog lang niet uitgereden aangezien hij doodleuk door gaat. Heb je toevallig zo’n ietwat racistische opa of oom in je familie zitten die af en toe van die opmerkingen maakt dat vroeger alles zoveel beter was om de meest idiote redenen? Bereid je dan maar voor!

“Voor ons is het heel veel makkelijker in een dictatorschap. Vanuit zakelijk oogpunt wil ik eigenlijk alleen maar naar een dictatorschap gaan, ik heb geen zin meer om te vechten met milieuactivisten.”

Yep. Als het aan de president van de FIS ligt dan gaan ze lekker naar een dictatuur. Want dat is nou eenmaal minder gezeik en makkelijker regelen. Volgende WK Freeski & Snowboard dan maar naar Noord-Korea halen? Moeten ze alleen nog even een park bouwen!

Immigranten

We zijn er nog niet hoor, meneer heeft nog meer uitspraken gedaan. Hij heeft in datzelfde interview aangegeven dat hij tegen immigranten is en dat hij van mening is dat immigranten alle ‘nationale tradities en gewoontes’ om zeep helpen en dat hij hunkert naar de goede oude tijd waarin dat allemaal nog niet het geval is.

Sinds het interview op internet is verschenen is het in ieder geval al een aardige shitstorm geworden en er wordt aan alle kanten geroepen dat de FIS actie moet ondernemen. Of het ook gaat gebeuren blijft natuurlijk nog maar de vraag, aangezien het ook wel een aardig starre organisatie is. Overigens kwam deze man al een keertje eerder flink in opspraak toen hij het verbannen van Russische atleten bij de Olympische Spelen van 2018 vergeleek met de acties van ‘Mr. Hitler’.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws