Nieuws - 9 februari 2019   17:02 FIS President zegt sorry, petitie voor z’n aftreden

Door:

Hoe heerlijk moet het zijn! Je bent president van een grote bond, je zet jezelf voor lul en alles is weer goed door sorry te zeggen. Nou, niet helemaal! 

De shitstorm die Gian Franco Kasper op heeft laten waaien is nog niet steeds niet gaan liggen en dat is ook niet heel gek. Wanneer je als president van de FIS zegt dat klimaatverandering niet bestaat, dan heb je een steekje los zitten. Anyway, nu het hele verhaal hoog opgepakt is geworden door de internationale media, heeft hij toch maar een ‘sorry’ de wereld in gestuurd.

“Recent is er een interview online verschenen met enkele uitspraken. Allereerst wil ik mij verontschuldigen voor enkele uitspraken wil ik erbij zeggen deze uitspraken niet letterlijk genomen moesten worden, al kwam dat niet voor voren in het gepubliceerde stuk. Ik neem de volledige verantwoordelijkheid en het spijt me dat dit de aandacht weg heeft genomen van de atleten hier op de Wereldkampioenschappen.”

Petitie

Right. Een gevalletje damage control dus daar bij de FIS. De POW organisatie, beter bekend als Protect Our Winters, is in ieder geval helemaal klaar met deze shit en heeft dan ook een speciale actie online gezet.

Een petitie kan getekend worden die vraagt om de directe aftreding van de FIS president en dat er iets drastisch moet veranderen in het leiderschap van dergelijke organisatie, omdat de wetenschappelijke bewijzen voor klimaatverandering wel degelijk bestaan, maar door velen weggewuifd worden.

Via de speciale pagina van de POW beweging is de petitie te tekenen. Het is nog niet bekend hoeveel mensen deze petitie hebben ondertekend, maar op Instagram is de oproep al in grote hoeveelheden te vinden in verschillende stories!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws