Nieuws - 21 juli 2020   19:29 FIS: ‘Willen plan A blijven volgen, verschillende scenario’s klaar voor wedstrijden’

Door:

Niemand weet nog hoe de komende winter eruit gaat zien en de huidige situatie met een potentiële tweede golf zorgt voor veel onrust.  Hoe ga je dan een wedstrijdseizoen plannen? De FIS is er druk mee bezig! 

Dat de FIS voor een monsterklus staat met de huidige situatie dat mag wel duidelijk zijn. Terwijl niemand nog weet of de komende winter enigszins normaal van start zou kunnen gaan, moet er al van alles in gang gezet gaan worden voor de wedstrijden omdat het anders weer te laat is. Ondanks deze onzekerheid is de FIS druk bezig om de kalender te vullen voor de komende winter in de hoop een redelijk normaal wedstrijdseizoen af te kunnen werken.

Of dit gaat lukken is dus nog maar de vraag, maar daarom is de FIS ondertussen ook bezig met allerlei andere scenario’s. Hoe dan ook, als het aan de FIS ligt dan gaan er komend seizoen zoveel mogelijk wedstrijden normaal verreden worden.

Mogelijke maatregelen

De FIS gaat op dit moment uit van een ‘plan A’. Plan A bestaat uit een normale kalender waarin voor in ieder geval het World Cup circuit alle wedstrijden volgens planning verreden kunnen worden, al dan niet zonder publiek. Of dit voor de skigebieden haalbaar is, is nog wel een discussiepuntje, aangezien het organiseren van een World Cup gigantische kosten met zich mee brengt. Normaal gesproken pakken ze dat geld wel weer terug met alle bezoeken in de dorpen en de kaartverkoop, maar die inkomens kunnen dus wegvallen.

Reden genoeg voor de FIS om te werken aan alternatieve kalenders waarin mogelijk enkele gebieden af zullen vallen en enkele gebieden een prominentere rol kunnen gaan spelen. Maar goed, het financiële plaatje is niet het enige zorgenkindje.

De kans is namelijk heel groot dat veel landen nog met maatregelen zullen kampen tijdens de aankomende winter. Niet alleen zal dit gevolgen hebben voor het organiseren van een event, ook voor de atleten en de bijbehorende crew kan dit een probleem worden. Als er bijvoorbeeld reisbeperkingen komen wanneer je in een bepaald land bent geweest, dan kan het wel eens een heel karig wedstrijdseizoen gaan worden.

FIS President

De president van de FIS, Gian Franco Kasper, heeft daarom een open brief geschreven over de huidige uitdagingen.

“De skiwereld heeft geluk dat we nog een paar maanden kunnen wachten voordat we definitieve beslissing moeten nemen. Maar begrijp het niet verkeerd, we werken aan veel verschillende scenario’s, afhankelijk van de situatie op het moment dat het wedstrijdseizoen gaat beginnen. Ons doel is om plan A te blijven volgen met zo min mogelijk wijzigingen, zolang de pandemie en moeder natuur het toestaan.”

“Het voltooien van deze missie is niet mogelijk zonder de volledige FIS familie en alle betrokkenen, samenwerkend om deze storm te bedwingen.”

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

WTF

9 augustus 2020

Zondag WTF #391

Heeft iemand Nederland verplaatst richting Afrika? Of wat is er aan de hand? Hoe dan ook, probeer nog maar een beetje af te koelen met een verse dosis WTF!  Lees Meer…

WTF

2 augustus 2020

Zondag WTF #390

Een dikke vette hittegolf en de winter is nog lang niet in zicht. Deze zomer duurt toch wel heel erg lang zo. Wist je dat husky’s eigenlijk hele grote mietjes zijn?  Lees Meer…

Meer Nieuws