Nieuws - 8 oktober 2015   14:20 Forcite Alpine: Slimme helm krijgt een grote upgrade!

Door:

De Forcite Alpine is ‘s werelds eerste slimme wintersporthelm die vol zit met allerlei technische snufjes om het leven op de piste een stuk makkelijker te maken. Na de eerste release een jaar geleden komt Forcite nu met een grote upgrade voor deze skihelm! 

Je smartphone heeft heel wat apparaten weten te vervangen. Camera’s, muziekspelers, een telefoon, agenda, ga zo maar door. Alles zit tegenwoordig in één klein ding dat in je broekzak past! Waarom zouden andere producten niet hetzelfde kunnen doen, dachten ze bij Forcite. Daarom hebben ze vorig jaar de eerste Forcite Alpine ontworpen, een slimme skihelm met allerlei technische foefjes en zelfs een setje mistlampen. Inmiddels zijn we een jaar verder en Forcite komt nu met een grote upgrade om deze helm helemaal klaar te maken voor 2016!

Het idee van de Forcite Alpine is simpel; ze willen hetzelfde doen als met de smartphone, zoveel mogelijk functies samenvoegen in één product zodat jij meer tijd hebt om in de sneeuw te staan! De Alpine moet dan ook losse action cams, UHF radio’s, koptelefoons, GPS trackers en lampen vervangen met één lichtgewicht product waar je niet over na hoeft te denken.

Forcite Alpine

Opnemen & Delen

De eerste Forcite Alpine helm had al de beschikking over een ingebouwde action cam, maar deze had nog niet de kwaliteit die we bijvoorbeeld bij de GoPro wel zagen. Forcite heeft hier dan ook stappen gemaakt en ze hebben de camera een flinke upgrade gegeven.

Met de nieuwe helm heb je namelijk de mogelijkheid om beelden te schieten in een 4K resolutie! Dit is gelijk aan GoPro’s topmodel, de HERO4 Black, en de Forcite Alpine beschikt bovendien over ingebouwde beeldstabilisatie voor soepele video’s en hij heeft ook de mogelijkheid om op 120fps te schieten met een maximale resolutie van 720p. Qua specs doet deze camera dus echt niet onder voor de beste action cams.

Forcite Alpine

Als je gaat filmen zijn natuurlijk niet alle beelden even interessant om te delen met je vrienden. Om ervoor te zorgen dat je geen uren aan het zoeken bent naar dat ene vette shot heeft de Forcite Alpine twee verschillende manieren om de beste shots te markeren zodat je ze snel terug kan vinden in de smartphone app. De eerste methode is heel simpel; je drukt op een knop en je beelden zijn gemarkeerd. That’s it! De andere functie zit wat fancier in elkaar.

De helm is namelijk slim genoeg om deze markers zelf neer te zetten op basis van sensoren. De sensoren kunnen herkennen wanneer je op topsnelheid naar beneden knalt, maar ook wanneer je airtime pakt over een jump of juist hele snelle, scherpe bochten maakt. De software zet vervolgens zelf markers neer bij dit soort acties zodat je ze direct terug kan vinden zonder te zoeken.

Video’s schieten is leuk, maar aan het einde van de dag wil je natuurlijk een mooie edit hebben! Ook hier is iets op bedacht. Vanuit de smartphone app kan je simpelweg de gemarkeerde video’s direct uploaden naar social media, maar je kan ook gebruiken maken van de ‘Highlights reel’. Deze functie pakt de gemarkeerde video’s samen in één edit zonder dat je zelf moet knippen en plakken! Het enige wat je hoeft te doen is op ‘Generate’ drukken in de app en de edit staat voor je klaar om te sharen.

Forcite Alpine

Communicatie

Een andere grote upgrade van de Forcite Alpine is het communicatie systeem. Met de vorige versie kon je handsfree bellen maar nu gaan ze een stapje verder, de helmen kunnen namelijk volledig draadloos met elkaar communiceren!

Via de app kan je vier Forcite Alpine helmen met elkaar koppelen en als je binnen 200 meter van elkaar zit kan je probleemloos tegen elkaar praten. De helm beschikt namelijk over een setje speakers op je oren en een microfoon, zodat jij je vrienden kan waarschuwen voor iets op de piste of aan kan geven wanneer ze ergens af moeten slaan.

Forcite Alpine

Bellen met de helm is overigens nog steeds mogelijk, telefoontjes vanaf je smartphone kunnen via bluetooth doorgestuurd worden. Opnemen kan doormiddel van een knop op de helm zelf zodat je je telefoon niet meer uit je jas hoeft te halen. Via dezelfde bluetooth verbinding kan je bovendien ook muziek luisteren vanaf je smartphone!

Forcite Alpine

Sensoren & Connecties

Zoals gezegd beschikt de Forcite Alpine over een reeks sensoren die gebruikt kunnen worden door de camera, maar ook de smartphone app kan ermee overweg. Forcite maakt gebruik van een krachtige EON microcomputer die informatie opslaat over jouw snelheid, hoogte, hoeveel kilometers je hebt afgelegd en hoeveel airtime je gepakt hebt.

Wanneer je de helm met je smartphone verbindt kan je al deze informatie inzien en delen, net als bij apps als Skitracks. Je hebt hier dus niet constant je smartphone voor nodig, de helm doet al het werk.

Forcite Alpine

De EON microcomputer is ook verantwoordelijk voor alle connectiviteit. Er zit Bluetooth 4.0 ingebouwd om de helm te verbinden met je smartphone en via ingebouwde WiFi kan je de beelden van de camera direct naar de smartphone app sturen. Opslag van video’s vindt plaats op een microSD kaart die je uiteraard zelf kan vervangen wanneer hij vol zit. De accu is helaas niet vervangbaar maar gaat tot ongeveer 8 uur mee, wat genoeg zou moeten zijn voor een dag op de piste.

Prijs & Beschikbaarheid

Om de nieuwe verbeterde Forcite Alpine op de markt te zetten hebben ze een Kickstarter campagne opgezet die in totaal $200.000 binnen moet halen. Op het moment van schrijven is de Kickstarter campagne acht dagen bezig en staat de teller al op bijna $78.000. Zoals altijd bij een Kickstarter campagne kan je allerlei goodies krijgen wanneer je er geld in steekt, zoals een sticker pakket of een Forcite Beanie.

Via de campagne kan je ook alvast een Forcite Alpine pre-orderen voor $649,-, omgerekend zo’n €575 euro. Als de campagne zijn doel haalt wordt je bestelling in januari 2016 geleverd en daarna komen de helmen in de winkels te liggen voor $799,- (€707,23). Je kan de helmen bestellen in drie verschillende kleuren, Matte Black, Metallic Black en Matte White.

Forcite Alpine Forcite Alpine

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws